18 Ιανουαρίου 2013

"Νίκη" του ΠΑΟ με τροπολογία στο "Νόμο Μπιρμπίλη" - Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή στη Λεωφόρο

“Νίκη” του Παναθηναϊκού στο θέμα της Λεωφόορυ Αλεξάνδρας! Το πρωί της Παρασκευής κατατέθηκε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, η οποία εντός των επόμενων ημερών θα ψηφιστεί και θα τεθεί σε ισχύ για την τροποποίηση του “νόμου Μπιρμπίλη”.

Ετσι: α) ο Παναθηναϊκός μπορεί πλέον να γυρίσει στην ιστορική του έδρα, τη Λεωφόρο, αφού η ρύθμιση του δίμνει το δικαίωμα να προχωρήσει σε οικοδομικές εργασίες που θα αφορούν τη βελτίωση της στατικότητας (τα έργα αντιστήριξης των “επικίνδυνων” θυρών) δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη) και είναι πιθανό στο τέλος Φεβρουαρίου οι Πράσινοι να επιστρ΄ψουν στη “Λεωφόρο”.

β) Η Λεωφόρος δεν μπορεί να γκρεμιστεί! Ο Παναθηναϊκός όταν θα συνάψει νέα σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων και την ανάδοχο εταιρία που θα αναλάβει το χτίσιμο των νέων εγκαταστάσεων στον Βοτανικό, θα έχει μπροστά του περιθώριο πέντε ετών μέχρι να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος. “Επιστροφή”, δηλαδή, στο νόμο Σουφλιά, σύμφωνα με τον οποίο η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού θα κατεδαφιστεί ΜΟΝΟ αν έχει χτιστεί το νέο γήπεδο, στον Βοτανικό.

skai.gr