15 Ιανουαρίου 2013

Ενταση στη δίκη των αστυνομικών για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας», με ψευδομάρτυρες πανεπιστημιακούς!

[Όσοι θυμούνται φυσικά το περιστατικό θα θυμούνται ότι στο βίντεο δεν φαίνεται κανένας "μάρτυρας" σε ακτίνα δεκάδων μέτρων... τώρα μερικά χρόνια μετά μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑίος Μυλόπουλος κατέθεσε σαν "αυτόπτης μάρτυρας"...]

Με τις καταθέσεις πανεπιστημιακών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του Αυγουστίνου Δημητρίου συνεχίστηκε η δίκη των οκτώ αστυνομικών που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Η δίκη στιγματίστηκε από έντονο διαπληκτισμό ενός από τους κατηγορούμενους με έναν πανεπιστημιακό που κατέθετε ως μάρτυρας.
Οταν διακόπηκε η διαδικασία ένας από τους αστυνομικούς κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος ενός πανεπιστημιακού και άρχισε να του φωνάζει «Δεν ντρέπεσαι λίγο να λες τέτοια ψέμματα», ωστόσο, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σήμερα κατέθεση και ο τωρινός πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος ανέφερε

«Άκουσα βογκητά και εκκλήσεις σε βοήθεια. Καθώς πλησίαζα είδα τον κ. Δημητρίου πεσμένο ανάσκελα. Από πάνω του ήταν τέσσερα-πέντε άτομα. Τον χτυπούσαν, τον κλωτσούσαν και τον πατούσαν στο έδαφος. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Αιμόφυρτο τον μετέφεραν, σιδηροδέσμιο, σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Πρώτη φορά είδα ένα τόσο βίαιο περιστατικό. Θεωρώ ότι οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν διαταγές» ήταν τα λόγια του Γιάννη Μυλόπουλου.

Ωστόσο, όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει τα πρόσωπα αστυνομικών υποστήριξε ότι «έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και δεν μπορώ να τους αναγνωρίσω».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ αναμένεται να προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο, το οποίο, να σημειωθεί, συνέβη στις 17 Νοεμβρίου του 2006.

Σε πρώτο βαθμό, οι αστυνομικοί είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες, κατά περίπτωση, με αναστολή και εξαγοράσιμες.

Για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε, τον περασμένο Μάιο, στον 30χρονο, το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον βάναυσο τραυματισμό του. Πέρυσι τον Οκτώβρη, ο ίδιος αθωώθηκε από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το σκέλος της υπόθεσης, που αφορούσε τη συμμετοχή του σε επεισόδια, λίγο πριν τον ξυλοδαρμό του.