17 Ιανουαρίου 2013

Ο Κωνσταντίνου “απειλεί” με εκπλήξεις

[Το λογικό είναι βέβαια ο Παπακωνσταντίνου να μην πει τίποτα σήμερα και ότι έχει να τα πει στην προανακριτική...]

Είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, η… δική του μέρα. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ανέβει σήμερα στο βήμα της Βουλής, εκεί όπου βρέθηκε αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια, είτε ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της κοινωνίας της Κοζάνης, είτε ως εξωκοινοβουλευτικός, για να απολογηθεί για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο άλλοτε πανίσχυρος “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας, στενός συνεργάτης των δυο τελευταίων πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, γνωρίζει ότι πιθανότατα θα παραπεμφθεί σε Προανακριτική Επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες του, ανοίγοντας τον δρόμο ακόμη και για Ειδικό Δικαστήριο.

Απ΄την άλλη, το τεκμήριο της αθωότητας… δεν έχει καταργηθεί ακόμη για την ελληνική Δικαιοσύνη. Στους κατηγόρους του λοιπόν πέφτει το βάρος να αποδείξουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου… δεν είναι αθώος, έστω κι αν στις περιπτώσεις όπου ζητούνται πολιτικές ευθύνες, ο άμεσα εμπλεκόμενος μοιάζει εκ των προτέρων “ενοχοποιημένος” στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέμεινε σιωπηλός το τελευταίο διάστημα, και διέκοψε αυτή τη… σιγή μονάχα για να αντικρούσει όσα υποστήριξε ο Ιωάννης Διώτης, με το υπόμνημα το οποίο κατέθεσε ενώπιον των οικονομικών Εισαγγελέων.

Σήμερα ωστόσο θα μιλήσει στη Βουλή. Και όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του, θα είναι άκρως επιθετικός, απέναντι σε όσους θεωρεί ότι προσπαθούν να του φορτώσουν όλες τις… αμαρτίες της Μεταπολίτευσης. Και μέσα από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς.

Οι ίδιοι κύκλοι, κάνουν λόγο για “εκπλήξεις” που θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα στη Βουλή, με την ομιλία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. “Εκπλήξεις” που, όπως λένε, θα φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση πολλούς. Αναμένουμε, λοιπόν…

ysterografa.gr