21 Ιανουαρίου 2013

Επιτυχημένη εκτόξευση βλήματος IRIS-T

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκτόξευση του πυραύλου IRIS-T SL, της εκδόσεως δηλ.Surfaced Launched, που εκτοξεύεται από το έδαφος εναντίον ιπτάμενων στόχων, σύμφωνα με τη Γερμανική εταιρία Diehl BGT Defence (DBD) και στην κατασκευή του οποίου – του συστήματος ζεύξεως δεδομένων - συμμετέχει από ελληνικής πλευράς η εταιρεία INTRACOM Defense Electronics.

H συγκεκριμένη πετυχημένη βολή επιβεβαίωσε (και τυπικά) την επιτυχή λειτουργία του συστήματος ζεύξης δεδομένων (Data Link), που μεταφέρει τις πληροφορίες για την καθοδήγηση του πυραύλου που έπληξε τον τηλεκατευθυνόμενο στόχο. Η νέα γενιά, ελεγχόμενη από λογισμικό ζεύξης δεδομένων του βλήματος αεράμυνας IRIS-T SL έχει σχεδιαστεί από την INTRACOM Defense Electronics (IDE), στο πλαίσιο της σχετικής συμβάσεως πλήρους αναπτύξεως που της ανατέθηκε το 2007, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό για την καταλληλότερη διαθέσιμη τεχνολογία για σύγχρονα πυραυλικά συστήματα.
Σημειώνεται ότι με την έκδοση του κατευθυνόμενου βλήματος αέρος-αέρος, μικρής εμβελείας, IRIS-T είναι εξοπλισμένα τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block.52+, στην κατασκευή του οποίου επίσης (του βλήματος) συμμετέχει επίσης η ελληνική εταιρία.

παραπολιτικα