22 Ιανουαρίου 2013

Γυναίκα τρομοκράτης στο Mall –Συμμετείχε και στην τοποθέτηση βόμβας στο Μετρό στο Αιγάλεω


Ενα νέο σημαντικό στοιχείο έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ για τους βομβιστές του Mall, αφού η εξέταση του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι έδειξαν μία γνώριμη γυναικεία φιγούρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ήταν το ίδιο πρόσωπο που συμμετείχε στην τοποθέτηση βόμβας σε συρμό του Μετρό στο Αιγάλεω στις 25 Φεβρουάριο του 2012.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει η Καθημερινή ο βομβιστής, φέρεται να είναι γυναίκα, ενώ από τις κάμερες του Mall έχουν εντοπίστηκαν έξι ύποπτοι.

Υπενθυμίζεται πως την ευθύνη για την αποτυχημένη επίθεση σε συρμό του Μετρό είχε αναλάβει με προκήρυξη που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη», ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε βρεθεί σε συσκευασία δώρου σε κάθισμα του συρμού.

Η βόμβα που είχε εντοπιστεί στο συρμό ήταν κατασκευασμένη από 8 μπαταρίες των 1,5 Vοlt, δύο διακόπτες on - οff, ενώ οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει για πυροκροτητή αντίσταση από λαμπτήρα. Την ίδια συνδεσμολογία είχε και η βόμβα που εξερράγη στο εμπορικό κέντρο Mall, με μόνη διαφορά ότι το κύκλωμα κατέληγε σε 1,5 κιλό ζελατοδυναμίτιδας, αντί για τα 4 λίτρα εύφλεκτου υγρού.

iefimerida.gr