17 Ιανουαρίου 2013

Πιλότος του Τζέιμς Μπoντ, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου


Πολυετή εμπειρία σε σκηνές δράσεις είχε ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο ο 50χρονος πιλότος Πίτερ Μπέιρνς ήταν κασκαντέρ και στη διάρκειας της 18χρονης καριέρας του είχε συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες όπως«Die Another Day», «Lara Croft: Tomb Raider» και «Saving Private Ryan». Ο βετεράνος πιλότος είχε εργαστεί και ως δάσκαλος του σκι, ενώ ως πιλότος είχε δουλέψει και ως οδηγός εναέριων ασθενοφόρων.

Θυμίζουμε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίστηκαν όταν το πρωί της Τετάρτης ένα ελικόπτερο, Augusta 109, έπεσε κοντά στον κεντρικό και πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόξχολ.

Όπως έγινε γνωστό, είχε ζητηθεί από τον πιλότο του ελικοπτέρου να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Δυστυχώς, ο άντρας δεν τα κατάφερε και προσέκρουσε τελικά σε γερανό στην κορυφή κτιρίου και κατέπεσε στο δρόμο, κοντά στα κτίρια της υπηρεσίας πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στο έδαφος.

Αμέσως μετά την πρόσκρουση, το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες και συντρίμμια του έπεσαν στον δρόμο, πυρπολώντας αυτοκίνητα. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, οι πυροσβεστικές δυνάμεις απεγκλώβισαν έναν άνδρα από φλεγόμενο όχημα.

«Έγινε τεράστια έκρηξη. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο βρετανικό δίκτυο.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει την πτώση του ελικοπτέρου με τρομοκρατική ενέργεια.

Τύχη - «βουνό» φαίνεται πως είχε, ωστόσο, ο χειριστής του γερανού στον οποίο προσέκρουσε το ελικόπτερο και ο οποίος σώθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή

Ο άντρας ετοιμαζόταν να ανέβει στην καμπίνα του όταν συνέβη το δυστύχημα και όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που είχε αργήσει στη δουλειά του.