16 Ιανουαρίου 2013

Στις κουτοπονηριές απαντάς με κουτοπονηριές: Tρεις κάλπες, η εξής μία!

[Στις γελοιότητες της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση αναγκάζεται να απαντάει με γελοιότητες. Όταν όλοι οι καραγκιόζηδες θέλουν να στήσουν κάλπη όπως τους βολεύει, ακόμα και για τον Γιωργάκη που είναι άσχετος με την υπόθεση, προκειμένου να ξεφύγει καμιά ψήφος από την κυβέρνηση και να βγούνε να πανηγυρίζουν, καλά κάνει και η κυβέρνηση που θα αποχωρήσει και θα τους αφήσει να φωνάζουν μόνοι τους...]

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λανγκάρντ, η σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην ψηφοφορία και οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο για την αποφυγή διαρροών από το κυβερνητικό στρατόπεδο δίνουν τον τόνο στον οποίο θα κινηθεί η αυριανή ημέρα.

Μετά την «εισήγηση» της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να στηθούν τρεις κάλπες - δηλαδή μία για κάθε πρόταση αντί τεσσάρων (μία για κάθε πρόσωπο) - στο παρασκήνιο κερδίζει έδαφος το σενάριο οι βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίσουν μόνο στην πρώτη κάλπη που αφορά την πρόταση της συγκυβέρνησης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου και έπειτα να αποχωρήσουν από τη διαδικασία. Να μην ψηφίσουν, δηλαδή, στις άλλες δύο κάλπες για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου και ΑΝΕΛ-ρυσής Αυγής κατά των δυο συν των Παπανδρέου-Παπαδήμου.

Το σενάριο αυτό συζητείται αυτήν την ώρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται ήδη να υπάρχει συμφωνία και των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων, όπως μετέφεραν στους βουλευτές του Κινήματος κορυφαία κοινοβουλευτικά του στελέχη που συμμετέχουν στις ζυμώσεις.

Στη σύντομη ομιλία του ενώπιον των βουλευτών του, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε - ως αναμενόταν - προσωπική επίθεση στον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πολιτική σκευωρία σε βάρος του, η οποία θα καταπέσει - όπως είπε - στην αυριανή διαδικασία στη Βουλή. «Είχα μια μικρή ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ με τη Χρυσή Αυγή θα αποσύρουν τις προτάσεις τους. Αύριο, όμως, λήγει αυτή η προσπάθεια πολιτικού ρεσάλτου», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε, επίσης, τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για «απίστευτο θράσος», αλλά χαιρέτισε - όπως είπε - την πράξη του να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συνταθεί με το μέτωπο του δημοκρατικού τόξου που προτείνει το ΠΑΣΟΚ κατά της βίας.



Πηγή:www.capital.gr