07 Ιανουαρίου 2013

Βουδούρης: Θα θέσω θέμα παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση-Παπαδόπουλος: Όψιμος αριστερός ο Βουδούρης (video)

[Το λέμε εδώ και μέρες: Δύσκολα θα τα βγάλει πέρα με τη λίστα Λαγκάρντ ο Σαμαράς...]

Την πρόθεσή του να ψηφίσει την εξέταση ευθυνών Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ επανέλαβε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ τόνισε ότι θα θέσει θέμα παραμονής του κόμματος στην κυβέρνηση.


«Δεν έχω πρόθεση να φύγω από τη ΔΗΜΑΡ» είπε τέλος ο κ. Βουδούρης.

«Όψιμος αριστερός ο Βουδούρης»

Παρεμβαίνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον κ. Βουδούρη ότι υπηρετεί σχέδιο άλλου πολιτικού κόμματος, κάνοντας λόγο για κοντή μνήμη του κ. Βουδούρη «όπως όταν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, και τώρα κάνει τον αντιμνημονιακό». Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα έχει συνεδριάσει δυο φορές, με τη δεύτερη το Σεπτέμβριο, και στις δυο, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφασίστηκε η συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση.

«Περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων παρότι είναι όψιμη η σχέση του (Βουδούρη) με την Αριστερά.(...) Δεν έχει στηρίξει καμιά επιλογή της ΔΗΜΑΡ» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Τελειώνουν τα όρια των αντοχών μας με τους βουλευτές που αντιδρούν και παραβιάζουν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος» πρόσθεσε, αναφερόμενος στους κ. Βουδούρη και Μουτσινά.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε ότι οι κ. Βουδούρης και Μουτσινάς αρνούνται όλες τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνει το κόμμα αφήνοντας υπόνοιες για επικείμενη διαγραφή τους βάσει του κανονισμού της Βουλής. «Δεν υπάρχει θέμα διαγραφών στο καταστατικό μας, όμως ο κανονισμός της Βουλής δίνει την προνομία στον επικεφαλής της ΚΟ να ορίζει τη σύστασή της» τόνισε χαρακτηριστικά.