10 Φεβρουαρίου 2013

10 Φλεβάρη 2014: Παρουσιάστηκε από τον Υπ. Λαϊκής Οικονομίας το νέο χαρτονόμισμα του 1 τρισεκατομμυρίου δραχμών

Αθήνα, 10 Φλεβάρη 2014. ΛΠΕ, Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (People's News Agency, PNA).

Κυκλοφόρησαν και γίνονται ήδη ανάρπαστα! Τα νέα χαρτονομίσματα του ενός τρισεκατομμυρίου δραχμών. Τα νέα χαρτονομίσματα έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά που τα κάνουν μοναδικά και δείχνουν την πρόοδο της χώρας. Πλέον υπάρχουν πολλαπλά τμήματα αναγραφής του αξίας καλυμμένα όπως το παλιό ξυστό. Αντί να αποσύρονται τα χαρτονομίσματα...
οι πολίτες απλά θα καλούνται με ανακοινωσεις του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, απλά να ξύνουν το επόμενο τμήμα αναγραφής της αξίας όπου θα εμφανίζονται τα πρόσθετα μηδενικά.

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος: "Λύσαμε οριστικά το πρόβλημα του πληθωρισμού και της απαξίωσης του χαρτονομίσματος! Η λύση ήταν απλή και προφανής. Τόσα χρόνια οι λακέδες των καπιταλιστών οικονομολόγοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτό γίνεται μόνο με λιτότητα, για να θησαυρίζουν τα αφεντικά τους. Ε, όχι. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός!"

Τα νέα χαρτονομίσματα, επειδή θα έχουν πιο μακρόχρονη χρήση, έχουν και πιο συμβολικές παραστάσεις. Απεικονίζουν από την μια μεριά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη να χαιρετάνε την παρέλαση των μπλοκ των Ομάδων Κρούσης του Υπουργείου Διαφύλαξης Σοσιαλιστικών Ιδεωδών. Από την άλλη απεικονίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να λιάζεται στην παραλία, υποδηλώνοντας ότι το κρύο είναι προσωρινό και σύντομα θα έρθουν και πάλι καλύτεροι καιροί.

Υπενθυμίζεται ότι η καύση των χαρτονομισμάτων απαγορεύεται αυστηρά, αφού αποτελεί έγκλημα σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού και ευθύνεται για την Παγκόσμια Υπερθέρμανση.

https://www.facebook.com