01 Φεβρουαρίου 2013

Μέχρι τις 2 τη νύχτα κατέθετε η διευθύντρια του γραφείου Παπακωνσταντίνου... και φυσικά δεν θυμάται τίποτα

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση της διευθύντριας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Χρύσας Χατζή, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που έρευνα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της κατάθεσής της η κ. Χατζή εξέφρασε αδυναμία να θυμηθεί συγκεκριμένα περιστατικά που σχετίζονται με την έλευση της επίμαχης λίστας στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2010.

Στην κατάθεσή της, η βοηθός του κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να δήλωσε πως στις αρχές Οκτωβρίου 2010 η ίδια παρέλαβε στο υπουργείο Οικονομικών κλειστό φάκελο τον οποίο παρέδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Η παραλαβή του φακέλου δεν έγινε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή το εισερχόμενο αντικείμενο δεν πρωτοκολλήθηκε τυπικά, αλλά η παραλαβή πιστοποιήθηκε από την ίδια, ιδιόχειρα, σε άσπρο χαρτί, με την κ. Χατζή να σημειώνει ωστόσο πως δεν είναι απόλυτα σίγουρη για το πώς ήταν το χαρτί αυτό.

Παράλληλα, η κ. Χατζή δήλωσε πως δεν γνωρίζει τι συνέβη στον επίμαχο φάκελο αφότου τον παρέδωσε στον πολιτικό επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ.

Για το λόγο αυτό τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ζήτησαν από τη μάρτυρα να καταθέσει την προσεχή Τρίτη τα ονόματα των 28 προσώπων που πλαισίωναν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Στόχος είναι να κληθούν όλοι ως μάρτυρες ενώπιον της επιτροπής, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έλαβε τελικά το επίμαχο CD, που περιείχε το αρχικό αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά στη συνέχεια χάθηκε.

Κατάθεση Ηλία Πλασκοβίτη

Προηγήθηκε η κατάθεση του πρώην γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε αναρμοδιότητα σχετικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, σημειώνοντας μάλιστα πως εκ παραδρομής ανέφερε το όνομα του πρεσβευτή Ηλία Κλη στην κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς, τη στιγμή που εννοούσε τον καθώς εννοούσε τον τότε πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνου Χαλαστάνη.

Δεν εξήγησε στα μέλη της επιτροπής, πως υπέπεσε στο εν λόγω το λάθος.

Πηγή: http://www.skai.gr