13 Φεβρουαρίου 2013

Μαυραγάνης: 24.710 καταθέτες δήλωσαν λιγότερα από όσα έβγαλαν στο εξωτερικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου των 54.000 καταθετών εξωτερικού τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος προσθέτει ότι από αυτούς περίπου οι μισοί έχουν καταθέσεις μεγαλύτερες από τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, εκτιμά ότι είναι θέμα εβδομάδων η συμμόρφωση των 24.710 μεγαλοκαταθετών που εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων-δηλωθέντων εισοδημάτων κατά τον έλεγχό τους από το υπουργείο.

Ωστόσο, ο κ. Μαυραγάνης δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το πότε εκπνέει η προθεσμία δικαιολόγησης τω εισοδημάτων και κατάθεσης των αποδεικτικών από τους 24.710 φορολογούμενους, σημειώνοντας ότι τα πλήρη στοιχεία θα παρουσιασθούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Από τη πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι όλη η συζήτηση για τα διαδικαστικά της λίστας Λαγκάρντ έχουν επισκιάσει το σημαντικό μέρος της υπόθεσης που είναι ο έλεγχος των καταθετών εξωτερικού, των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, αλλά και των καταθετών Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργου.