13 Φεβρουαρίου 2013

Μέργος: Συκοφαντίες ότι τα παίρνω από 3 μεριές... μόνο από δύο τσιμπάω 90 χιλιαρικάκια...

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου για τον υψηλό κατώτατο μισθό προκάλεσαν αντιδράσεις, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κοινωνία.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η αμοιβή που λαμβάνει ο κ. Μέργος για τις υπηρεσίες του στο υπουργείο και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου διορίστηκε πρόσφατα στο Γενικό Συμβούλιο, η οποία αγγίζει τις 90.000 ευρώ το χρόνο μεικτά.

Συγκεκριμένα, ως γενικός γραμματέας λαμβάνει μηνιαίως 5.000 ευρώ. Το ποσό περιλαμβάνει το βασικό μισθό που είναι 3.700 ευρώ, το επίδομα ευθύνης που είναι 1.000 ευρώ και 300 ευρώ ως έξοδα παράστασης. Δηλαδή, από το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει ετησίως 60.000 ευρώ.

Η μισθοδοσία του από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο διορίστηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είναι 30.000 ευρώ μεικτά ετησίως. Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί πως η θητεία του στο ΤΧΣ θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2017.

Τέλος, όπως είπε ο ίδιο ο κ. Μέργος έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά του ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο και έχει σταματήσει η μισθοδοσία του από εκεί.


iefimerida.gr