20 Φεβρουαρίου 2013

Στην προανακριτική την Πέμπτη 43 πρώην συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου

Αποφασισμένοι να βρουν τον πρώην συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον οποίο ο πρώην υπουργός εμπιστεύθηκε για φύλαξη το πρωτότυπο CD με τη λίστα Λαγκάρντ είναι οι βουλευτές-μέλη της προανακριτικής. Για το λόγο αυτό κάλεσαν την Πέμπτη στην επιτροπή και τους 43 πρώην συνεργάτες του πρώην υπουργού, στους οποίους θα τεθεί το ίδιο ερώτημα.

Παράλληλα, αυτό που όλοι φαντάζονταν, ότι δηλαδή η προανακριτική επιτροπή δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αποφασίστηκε η πρώτη παράταση των εργασιών της, μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ηδη οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ, έχουν εκτροχιαστεί καθώς η εξέταση των μαρτύρων, συνήθως, υπερβαίνει τον προγραμματισμένο χρόνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης του οποίου η εξέταση έχει αναβληθεί τουλάχιστον τρεις φορές, ενώ είχε προγραμματιστεί, επειδή η επιτροπή είχε ξεφύγει από τα χρονικά πλαίσια εξετάζοντας πέραν του προγραμματισμένου τους μάρτυρες που προηγούνταν.

Με το που ελήφθη η απόφαση παράτασης των εργασιών της προανακριτικής ήρθε και η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του ΚΚΕ, αφού ο Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε ότι σε περίπτωση που η επιτροπή δεν ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τέλος Μαρτίου και ζητηθεί νέα παράταση εργασιών, τότε θα παραιτηθεί.