08 Φεβρουαρίου 2013

Πατριώτες του κώλου ALERT!! Νέο υψηλό - ρεκόρ για τις γερμανικές εξαγωγές το 2012... Παρότι δεν ψωνίζουν οι χώρες του Νότου κύριε;

[Άλλη μια σφαλιάρα στα μούτρα των πατριωτών του κ@λου και των κομμουνιστών που νομίζουν ότι θα εκβιάσουν τις χώρες του Βορρά με το ότι θα καταρρεύσουν, δεν θα ψωνίζουν και θα τους δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν συζητάω για τους ηλίθιους που έλεγαν ότι τα κέρδη από τις χώρες του Νότου μεταφέρονταν στο Βορρά! Οι χώρες αυτές και ειδικά η Γερμανία μόλις κατάλαβε ότι κάποιοι είναι ετοιμοθάνατοι στράφηκαν σε άλλες αγορές και όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα αύξησε τις εξαγωγές της προς Ρωσία και Ασιά...]

Της Nina Koeppen

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – Ανοδικά κινήθηκαν το Δεκέμβριο οι γερμανικές εξαγωγές, οδηγώντας τον συνολικό όγκο εξαγωγών του 2012 σε νέο υψηλό – ρεκόρ ελαφρώς πάνω από το 1 τρισ ευρώ (στα 1,339 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας που είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.


Οι εμπορικές συναλλαγές της Γερμανίας ήταν ιδιαίτερα «ζωηρές» με χώρες εκτός Ευρώπης, όπως ΗΠΑ, Ασία και Λατινική Αμερική. Τα αποτελέσματα ωστόσο, υποδεικνύουν αδύναμες εξαγωγές προς τις γειτονικές χώρες της ευρωζώνης, παρότι τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα δείχνουν πως η ζήτηση στην ευρωζώνης έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

Οι γερμανικές εξαγωγές ενισχύθηκαν το 2012 κατά 3,4% στα 1,097 τρις. ευρώ, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, τη στιγμή που οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,7% στα 909,2 δις. ευρώ. Το γεγονός αυτό κατατάσσει την Γερμανία σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως, ενώ αναμένονται περαιτέρω κέρδη το τρέχον έτος. Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ενισχύθηκε το 2012 στα 188,1 δις. ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο μέγεθος που έχει καταγράψει ποτέ.

Η Ένωση Γερμανών Εξαγωγέων και Εμπόρων Χονδρικής εκτιμά πως οι εξαγωγές θα αυξηθούν και άλλο το 2013, έως και 5% διαμορφούμενες πέριξ των 1,158 τρις. ευρώ, ενώ αναμένουν αύξηση και στις εισαγωγές.

Οι γερμανικές εξαγωγές ανέκαμψαν το Δεκέμβριο, σημειώνοντας μηνιαία άνοδο 0,3% έναντι πτώση 2,2 το Νοέμβριο, σύμφωνα πάντα με την στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας. Τα μηνιαία μεγέθη είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Σε ετήσια βάση ωστόσο η σύγκριση δεν είναι τόσο θετική, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 6,9% σε σχέση με αυτές του Δεκεμβρίου του 2011. Στο μεταξύ, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,3% τον μήνα Δεκέμβριο και κατά 7,3% σε ετήσια βάση.

Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε στα 16,8 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο από το ανοδικά αναθεωρημένο πλεόνασμα των 15,6 δις. ευρώ του Νοεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που το τοποθετούσαν στα 14,6 δισ. ευρώ.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 17,3 δις. ευρώ το Δεκέμβριο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για πλεόνασμα 18 δις. ευρώ.

© Dow Jones Newswires


Πηγή:www.capital.gr