24 Φεβρουαρίου 2013

Γ@μεί και δέρνει η ΕΛΑΣ! Κατέρριψε το ελικόπτερο απόδρασης του Βλαστού-Τραυματίστηκε ο ίδιος (φώτο)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, Παναγιώτης Βλαστός, επιχείρησε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα με ελικόπτερο.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψή του, αφού...
οι φύλακες και οι Αστυνομικοί της εξωτερικής φρουράς με τους οποίους είχαν ενισχυθεί (λόγω πληροφοριών της ΕΛΑΣ για επικείμενη απόδραση μετά την απόπειρα στον Κορυδαλλό) δεν κώλωσαν και άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να το γαζώσουν και ο κρατούμενος να έχει τραυματιστεί. Στο ελικόπτερο εκτός από τον χειριστή του επέβαινε κι ένας ακόμη κρατούμενος αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, η απόπειρα σημειώθηκε λίγο μετά από τις 5 το απόγευμα και οι φρουροί των φυλακών, μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό, πυροβόλησαν με συνέπεια να καθηλωθεί το αεροσκάφος στον προαύλιο χώρο των φυλακών.


Σημειώνεται ότι ο Βλαστός έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλής Παναγόπουλου, ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2011, έχοντας κρατήσει τότε ομήρους και τρεις δεσμοφύλακες.