26 Φεβρουαρίου 2013

Πάλι παραπληροφορύν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται οι δημοσιοκάφροι

Μιλάμε για την είδηση με τίτλο «Ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός μειώνει τις μονάδες αίματος στην Ελλάδα λόγω... χρεών»... η αλήθεια φυσικά είναι τελείως διαφορετική μιας και η σταδιακή μείωση στο μισό του αίματος που θα μας στέλνουν οι Ελβετοί από το 2015 είναι γνωστή... εδώ και 20 χρόνια και φυσικά δεν οφείλεται σε χρέη αλλά...
 σε συμφωνία που υπογράφηκε τη δεκαετία του 1990 και προέβλεπε μέχρι το 2015 να έχουμε καλύψει τις ανάγκες μας κάτι που φυσικά εμείς δεν κάναμε, λόγω ανυπόφορης φαγούρας και "έλα μωρέ πως κάνεις έτσι!  όταν αυτοί έτρωγαν βελανίδια..."

Διαβάστε τη μαιμού είδηση και διαβάστε στο τέλος και τον πραγματικό λόγο της μείωσης, όπως γράψαμε πριν μια εβδομάδα:

Την απόφαση να μειώσει στο μισό τις μονάδες αίματος που παρέχει στην Ελλάδα πήρε ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς η χώρα μας έχει συσσωρευμένα χρέη προς τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές της Ελλάδας ανέρχονταν στα 5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 4 εκατ. ευρώ) το 2011, ποσό που δεν καλύφθηκε εξαιτίας των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που επέβαλαν η Τρόικα και τα Μνημόνια.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση» ανέφερε ο διευθυντής της υπηρεσίας μεταγγίσεων της ανθρωπιστικής οργάνωσης Ρούντολφ Σβάμπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εφημερίδας Tages-Anzeiger και συμπλήρωσε: «Όμως ένα έλλειμμα πέντε εκατομμυρίων δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους στην οργάνωσή μας».

«Επικοινωνήσαμε επομένως με τις ελληνικές αρχές για να βρούμε μια λύση», συμπλήρωσε εξηγώντας πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μειωθούν οι παραδόσεις μονάδων αίματος από το 2015 για να φτάσουν στο ήμισυ του σημερινού όγκου το 2020.

Η λήψη της απόφασης αυτής από την πλευρά του ελβετικού Ερυθρού Σταυρού κατέστη κάτι το αναπόφευκτο, καθώς τα έσοδα από τις εξαγωγές αυτές καλύπτουν μόνον τα έξοδα διαχείρισης, εργαστηρίου και επιμελητείας, ενώ το ίδιο το αίμα προσφέρεται δωρεάν.

iefimerida.gr