15 Φεβρουαρίου 2013

Κατέρρευσε μπροστά στον δικαστή ο Πιστόριους-Διεκόπη η δίκη για την άλλη Τρίτη

Σε λυγμούς έχει ξεσπάσει ο 'Οσκαρ Πιστόριους ο οποίος από τις 9 το πρωί βρίσκεται στο δικαστήριο της Πρετόρια, όπου του απαγγέλλονται κατηγορίες για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο αθλητής έφθασε στο δικαστήριο στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο σημειώσεων Α4.

Ανταποκριτής του «Guardian» βρίσκεται αυτή την ώρα μέσα στο δικαστήριο και περιγράφει καρέ καρέ τις εικόνες που βλέπει.

Ο αθλητής έχει καταρρεύσει, τρέμει και κλαίει με λυγμούς, ενώ τον κρατάει ο αδερφός του. Στα πρώτα καθίσματα βρίσκονται επίσης ο πατέρας του και η αδερφή του. Ο αδερφός του φορά χοντρά γυαλιά, ένα σκούρο σακάκι και έχει ξυρισμένο το κεφάλι του, ενώ το ξένο μέσο περιγράφει μία ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή με τον πατέρα του να απλώνει το χέρι του στον ώμο του γιου του.


Ο ανταποκριτής μιλά για πάρα πολλούς δημοσιογράφους που περιμένουν να καταγράψουν κάθε λέξη των δικαστών. Αναφέρει ακόμη ότι στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί άπειροι φωτογράφοι και κάμερες για να καλύψουν το γεγονός. Υπεύθυνος του δικαστηρίου ωστόσο πριν ξεκινήσει ακροαματική διαδικασία έδωσε οδηγία μέσα στο δικαστήριο να παραμείνουν μόνο τρεις κάμερες.

Ο Πιστόριους πυροβόλησε (με το όπλο της φώτο) τη φίλη του τέσσερις φορές δια μέσου της πόρτας του μπάνιου της κατοικίας του στην Πρετόρια, μεταδίδουν σήμερα τα νοτιοαφρικανικά ΜΜΕ.

Η Στέενκαμπ βρέθηκε νεκρή τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην κατοικία του θρύλου του παραολυμπισμού.

Οι σφαίρες βρήκαν το νεαρό μοντέλο στο κεφάλι, το στήθος, τη λεκάνη και το χέρι.

Ο Πιστόριους επρόκειτο να μιλήσει σε σχολείο του Γιοχάνεσμπουργκ αυτήν την εβδομάδα για τη βία κατά των γυναικών.


Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες στην κατοικία του, σε προάστιο της Πρετόριας, όπου βρέθηκε τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη το πτώμα της Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία έφερε τραύματα από πιστόλι των 9 μιλιμέτρ στο κεφάλι, το σώμα και το χέρι