25 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος: Η τελετή ανακήρυξης προέδρου

Με την τελετή της ανακήρυξης, από τον Έφορο Εκλογής Ανδρέα Ασσιώτη, του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ως νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, η διαδικασία των προεδρικών εκλογών...


Η τελετή παρουσία πολλών χιλιάδων υποστηρικτών του κ. Αναστασιάδη έγινε στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία», στην Λευκωσία.

Οι υποστηρικτές του κ. Αναστασιάδη ανέμιζαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες και πανηγύριζαν.

Πριν από την έναρξη της τελετής, τραγούδησε ο δημοφιλής καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Λόγω της κοσμοσυρροής, πολύς κόσμος παρακολούθησε την τελετή εκτός του σταδίου, από τρεις γιγαντοοθόνες

Ο κ. Αναστασιάδης στην παρθενική ομιλία που έκανε με την ιδιότητα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταξύ άλλων:

-Δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί με απόλυτο σεβασμό στην εντολή του λαού και υποσχέθηκε να εκπληρώσει με συνέπεια την ευθύνη που επωμίζεται.

-Διαβεβαίωσε όλους όσοι έκαναν άλλη επιλογή πως ο σεβασμός του είναι απόλυτος στη δική τους απόφαση.

-Δεσμεύτηκε για την πάταξη της διαφθοράς και τη λειτουργία του κράτους σε πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας.

"Η μεγαλύτερη πρόκληση τούτη την ώρα είναι να μπει η οικονομία σε πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Θα συνομιλήσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης, με τρόπο που θα διασφαλίζει τις ευάλωτες ομάδες, την κοινωνική συνοχή και την εργασιακή ειρήνη. Θα εφαρμόσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία μας", τόνισε σήμερα ο κ. Αναστασιάδης, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη δήλωση του ενώπιων των μέσων ενημέρωσης.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η ενότητα και η συλλογικότητα θα αποτελέσουν, πλέον, τον "ακρογωνιαίο λίθο" της κοινής προσπάθειας για λύση.

Έστειλε μήνυμα στους Τουρκοκύπριους για λύση , που θα οδηγεί σε μια « πατρίδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, που θα δημιουργεί τις προοπτικές για πρόοδο, προκοπή και ευημερία, όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε ιαχές κάποιων οπαδών ο κ. Αναστασιάδης τους επέπληξε, λέγοντας ότι "δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διχοτόμηση της Κύπρου".

Η τελετή ανακήρυξης του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.