01 Φεβρουαρίου 2013

Μαρκογιαννάκης σε Μεϊμαράκη: Να κάνουμε δημόσιες συνεδριάσεις για να τελειώνουμε με τις παπαριές τους

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απέστειλε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, από τον οποίο ζητά να εισηγηθεί η Διάσκεψη των προέδρων αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, ώστε να είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Προανακριτικής τονίζει ότι οι εργασίες δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που πρέπει, λόγω των εντάσεων που δημιουργούνται καθημερινά και αφενός- όπως λέει- αποπροσανατολίζουν την έρευνα, αφετέρου πλήττουν το κύρος του θεσμού της Βουλής και των βουλευτών.

Ο ίδιος πάντως αποφεύγει να κατονομάσει τους… ταραξίες.

«Δεν επιθυμώ να κατονομάσω τους υπαιτίους αυτής της κατάστασης, απλά θέλω να επισημάνω ότι δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα, εξαιτίας, κυρίως, της εκ χαρακτήρος ιδιαιτερότητας στην συμπεριφορά κάποιων, οι οποίοι είναι προφανές ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι η παρέλκυση» επισημαίνει ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Και προσθέτει: «Μια τέτοια λύση μπορεί να προσκρούει στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο οποίος επιβάλλει τη μυστικότητα της προδικασίας και του οποίου οι διατάξεις εφαρμόζονται αναλόγως εν προκειμένω, αυτό όμως δεν αποκλείει την δια νεοτέρου νόμου διαφορετική ρύθμιση, η οποία μάλιστα και είναι απόλυτα δημοκρατική».

«Άλλωστε και σήμερα, η μυστικότητα των εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής παραβιάζεται συστηματικά, στις περισσότερες περιπτώσεις δε, η πληροφόρηση μεταβάλλεται σε παραπληροφόρηση» καταλήγει ο κ. Μαρκογιαννάκης.