02 Φεβρουαρίου 2013

Άνω κάτω έχει κάνει την προανακριτική η ανέραστη-Οι κάμερες , οι οσιομάρτυρες και το...κουκούλωμα

Για σχέδιο στρατηγικού αποπροσανατολισμού που έχει σκοπό να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ απαξιώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έκανε λόγο η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τόνισε μάλιστα , μιλώντας στο Σκάι, ότι όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής θα αποκαλύψει ποιοι είναι αυτοί που εμπόδιζαν με κάθε τρόπο να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «παράβαση καθηκόντων» αλλά και για την υποχρέωση όλων όσοι συμμετείχαν στην επιτροπή να αποκαλύψουν τι συνέβη στην υπόθεση.

Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης με παρέμβασή του υποστήριξε ότι η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει κατηγορίες όμως να κατονομάζει και τόνισε ότι «δεν θέλω μετά το πόρισμα να μου καταλογίσουν ευθύνες ότι υπήρχε κουκούλωμα. Για κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν πιθανόν να έχουν δίκιο κάποιοι να το υποστηρίζουν».

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να μπουν κάμερες μέσα στη συνεδρίαση και να μεταδίδουν την συνεδρίαση «για να μπορούν οι πολίτες να κρίνουν και να βγάζουν συμπεράσματα» καθώς όπως είπε « αμφισβητείται ήδη το αποτέλεσμα, βγαίνουν προς τα έξω παραποιημένες πληροφορίες» .

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι ερωτήσεις των μελών της προανακριτικής πολλές φορές μετατρέπουν τους μάρτυρες σε...οσιομάρτυρες!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της τόνισε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο καθώς είναι «μυστική η εξέταση των μαρτύρων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούν να προετοιμάζονται για τις ερωτήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε είναι αντίθετος στην καταγραφή της συνεδρίασης από κάμερες αλλά δεν μπορεί να γίνεται σε ζωντανή μετάδοση».

Σε αυτή την πρόταση συμφώνησε και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης ο ποίος υποστήριξε ότι «μπορεί να μαγνητοσκοπηθεί η συνεδρίαση και να μεταδοθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος».

Αμήχανος μάλιστα άκουσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον κατηγορεί ότι «κύριε Μιχελάκη, μιλάτε όλη την ώρα!» με τον ίδιο να απευθύνεται στον παρουσιαστή της εκπομπής λέγοντας : Κύριε Αυτιά, σας παρακαλώ...»

Την ίδια ώρα ο Βασίλης Καπερνάρος , ο οποίος έσπασε το δάκτυλο του χεριού του μετά από έντονη λεκτική αντιπαράθεση που είχε με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα real, κατηγόρησε τον πρόεδρο της επιτροπής ότι λειτουργεί ως κομματικό όργανο.

«Ο χρονικός περιορισμός συγκεκριμένα, στην εξέταση των μαρτύρων, όχι με βάση την χρησιμότητα των ερωτήσεων και των απαντήσεων στην διακρίβωση της αλήθειας, αλλά εξ αιτίας της προστασίας και της κάλυψης που ο κ. Πρόεδρος της Επιτροπής παράσχει είναι πέρα για πέρα παράνομος.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τελικά πρέπει να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει, ότι πρέπει να ενεργεί και αυτός ως Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και όχι ως κομματικό όργανο. Αλλιώς, έχει την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή, να αναγνωρίσει την αδυναμία του να συμμορφωθεί με τους νόμους και να παραιτηθεί».

iefimerida.gr