12 Φεβρουαρίου 2013

Βρούτσης-ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

[Αν δεν παραιτηθεί ο καραγκιόζης δικαίως όλη η Ελλάδα θα τον θεωρεί "λαγό" και κανείς δεν θα πιστέψει καμία διάψευση...]

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού.

Προηγήθηκε δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα».
[Διαβάστε τη δήλωσε ΕΔΩ]

Ο κ. Βρούτσης απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Μέργου, ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα τωρινά επίπεδα έως το τέλος του προγράμματος.

Πρόσθεσε ότι το μοναδικό θέμα στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός σήμερα είναι μόλις 586 ευρώ μεικτά, ενώ για τους κάτω των 25 ετών συρρικνώνεται στα 511 ευρώ.

Αντίδραση και από το υπουργείο Οικονομικών
Ανακοίνωση με την οποία «διαψεύδει» τα όσα είπε ο κ. Μέργος εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο τονίζει πως «στο συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης και έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat».

Και ξεκαθαρίζει πως «για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού».