11 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

  Λοιπόν σας έχω νέα από τη συνάντηση του κ.Πρωθυπουργού με τις ενώσεις των αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ.Σαμαράς ήταν πολύ εγκάρδιος με τους απόστρατους. Συνεχώς χαμογελούσε και τους έλεγε "καλό παράδεισο".

Για τη τριπλή μείωση των συντάξεων τους είπε "μην είστε αχάριστοι...
πάλι καλά που παίρνετε σύνταξη "και τους τόνισε πως  "λεφτά δεν υπάρχουν".

Για το μετοχικό ταμείο στρατού (ΜΤΣ) υποσχέθηκε κάθε βοήθεια και μάλιστα πήρε τηλέφωνο τον κ.Σταικούρα (τώρα τον Σταικούρα πήρε,την γυναίκα του πήρε ,ποιος ξέρει) και του ζήτησε κάθε βοήθεια .Ο κ.Σταικούρας πιθανόν να έπιανε τα παπάρια του εκείνη τη στιγμή.

Για την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) είπε πως ΑΝ την πάρουν θα την κάνουν NIGHT CLUB και το μόνο που υποσχέθηκε ήταν ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη.

Για το εργασιακό θέμα ο κ.Πρωθυπουργός ήταν πολύ ένθερμος ,τονίζοντας μάλιστα πως "΄ετσι και αλλιώς το κράτος χάνει χρήματα"και μάλιστα με ενθουσιασμό τους ανακοίνωσε ότι όταν θα γίνει η ΛΑΕΔ  NIGHT CLUB  θα έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις για πορτιέρηδες, τραπεζοκόμοι και  λαντζέρηδες.

Στο τέλος παρατέθηκε μικρά δεξίωση ,όπου σε φιλικό πια κλίμα έβγαλαν φωτογραφίες, χαριεντίστηκαν, θυμήθηκαν στιγμές από τη στρατιωτική  τους θητεία και μάλιστα ο κ.Σαμαρας ακούστηκε να λέει, "όλα όσα μου κάνατε όταν ήμουν φαντάρος θα τα πληρώσετε ακριβά".

Όλοι έσκασαν στα γέλια.

Υ.Γ. Δεν το ξέρετε κύριοι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ότι τα πάντα στην Ελλάδα γίνονται υπογείως ? Δεν το ξέρετε  ότι στην Ελλάδα ,μαγειρεύεις πριν πεινάσεις?
Είδατε τα προεδρεία των  Δικαστικών, ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ, υπαλλήλων ΒΟΥΛΗΣ  και λοιπόν δημοκρατικών δυνάμεων,να κάνουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό?
Όμως κατάφεραν να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Όταν οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ πάντοτε προεκλογικά έτρεχαν στους απόστρατους και τους παρακαλούσαν για ψήφους ( μη το αρνηθεί κανένας,γιατί έχω ιδίαν άποψη ) ,έπρεπε τότε να βοηθήσουμε τη καμπούρα μας.
       Τώρα ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ.

Διαβάστε και την καθεστωτική είδηση:

Αδιέξοδο στη συνάντηση Σαμαρά με τους Απόστρατους

Καλή διάθεση για να σταματήσουν οι περικοπές σε βάρος των στρατιωτικών υπάρχει, αλλά σταματάει εκεί που αρχίζουν τα δημοσιονομικά, παρατήρησε ο πρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Σπ. Περβαινάς, μετά το πέρας της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους θεσμικούς εκπροσώπους των Ενώσεων και των τριών κλάδων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος χωρίς να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνάντησης, διαβεβαίωσε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η κυβέρνηση συνολικά, θεωρούν τα ζητήματα της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αυτά αφορούν τους απόστρατους είτε τους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ότι είναι ζητήματα υψίστης εθνικής προτεραιότητας.

Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες και όπως επεσήμανε ο κ. Περβαινάς ήταν η πρώτη φορά που οι απόστρατοι συναντώνται με Πρωθυπουργό.

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι αλλά και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και ιδιαίτερα το θέμα της διπλής περικοπής των συντάξεων λόγω προσαρμογής στους μισθούς των εν ενεργεία και στη συνέχεια δεύτερης περικοπής του 5% έως 20%, που αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν», πρόσθεσε ο κ. Περβαινάς, «δεν ικανοποιηθήκαμε σε αυτό που επιθυμούσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας» να αποτραπεί η διπλή περικοπή των συντάξεων.