20 Φεβρουαρίου 2013

Υπόθεση Πιστόριους: «Πυροβολισμοί, φωνές και άλλοι πυροβολισμοί» σύμφωνα με μάρτυρα

Δεύτερη ημέρα ακρόασης στο δικαστήριο της Πρετόρια στη Ν. Αφρική, προκειμένου να αποφασιστεί αν ο παραολυμπιονίκης θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν αναμένεται να ξεκινήσει για πολλούς μήνες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας μάρτυρας άκουσε τα ξημερώματα του θανάτου της συντρόφου του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, «πυροβολισμούς, φωνές και στη συνέχεια άλλους πυροβολισμούς», από το σπίτι του στην Πρετόρια.

Η υπεράσπιση του Όσκαρ Πιστόριους έχασε χθες το πρώτο γύρο κατά την ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του φόνου της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, με το δικαστή Ντέσμοντ Νέιρ να ανακοινώνει ότι ο παραολυμπιονίκης κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης.

Οι δικηγόροι του αθλητή υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους πυροβόλησε επειδή νόμισε πως επρόκειτο για διαρρήκτη.

Όπως είπαν, ο Πιστόριους ξύπνησε από κάποιο θόρυβο και θεωρώντας ότι κάποιος είχε εισβάλει στο σπίτι του, πυροβόλησε πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

Όταν συνειδητοποίησε ότι μέσα στο μπάνιο ήταν η φίλη του έσπασε την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ και την πήρε στα χέρια του προσπαθώντας να την κρατήσει στη ζωή. Η Ρίβα Στέενακμπ άφησε την τελευταία της πνοή στα χέρια του.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το αν ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ή όχι, με τους περισσότερους αναλυτές και δημοσιογράφους να εκτιμούν ότι το αίτημα δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.

Σύμφωνα τέλος με την αστυνομία, στο σπίτι του παραολυμπιονίκη βρέθηκε επίσης ένα 38άρι πιστόλι χωρίς να έχει τη σχετική άδεια.

skai.gr