01 Φεβρουαρίου 2013

Κωσταράκος: Υπογραφή βοηθήματος ΒΟΕΑ για τα παιδιά των στελεχών

Την υπογραφή του Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) και την έναρξη της διαδικασίας για την απόκτησή του από την προσεχή Δευτέρα, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα με διαδοχικά tweets ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, μη παραλείποντας και πάλι να ευχαριστήσει πολιτικούς και στρατιωτικούς, οι οποίοι συνέβαλλαν στην επιτυχή – για τους δικαιούχους – έκβση του ζητήματος.

Πιο συγκεκριμένα ο Στρατηγός Κωσταράκος στα διαδοχικά του twits σημειώνει: «Υπογράφτηκε η σύμβαση για το ΒΟΕΑ. Από Δευτέρα αρχίζει η διαδικασία από τις αιτήσεις του 2009. Συνολικά 12.500 παιδιά θα πάρουν το βοήθημα. Μέσα από τη χορήγηση του ΒΟΕΑ περνάει η εξυγίανση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Το αύριο του ΜΤΣ θα είναι σίγουρα καλύτερο από το σήμερα». Και ο Αρχηγός κατέληξε: «Ευχαριστίες στους κ. Παναγιωτόπουλο, Σταικούρα, Καράμπελα, Οικονόμου, τον Α/ΓΕΣ, το προσωπικό του ΓΛΚ, ΓΔΟΣΥ και ΓΕΣ/ΔΟΙ που κοπίασαν για το ΒΟΕΑ».

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει η χρονική συγκυρία της αναγγελίας από τον Αρχηγό της συγκεκριμένης – ευνοϊκής για τους στρατιωτικούς – ειδήσεως, που «συμπτωματικώς» έρχεται μία μόλις μέρα μετά την παραλαβή της νέας πετσοκομένης συντάξεώς τους, όπου π.χ. αντιστράτηγος εν αποστρατεία και με 35 χρόνια υπηρεσία έλαβε 1.100 ευρώ!!!!