25 Φεβρουαρίου 2013

Γελάει ο κόσμος ρε... Εδώ ο Καραμανλής διαφωνεί με διεύρυνση με ΠΑΣΟΚους θα γλυκοκοιτάζει τον Τσίπρα;

Μετωπική η σύγκρουση Κουμουνδούρου – Αγ. Κωνσταντίνου για... τους Πρωθυπουργούς της Ν.Δ.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για τα 15 χρόνια από το θάνατο του «εθνάρχη» ανεδείχθη σε μείζον ζήτημα. Ανεξαρτήτως του ότι, επίσης, παρόντες στην ίδια εκδήλωση θα είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης. Και οι τρεις θα εκφωνήσουν, μάλιστα, και ομιλία για το έργου του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Άρα, η παρουσία στην εκδήλωση είναι μία ακόμη αφορμή… Αφορμή για αναζοπύρωση των σεναρίων που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να διαπιστώνει ότι το αντιμνημονιακό μέτωπο εξεμέτρησε το βίο και τη δυναμική του και, άρα, οι προοπτικές διακυβέρνησης του κόμματός τους περνούν από τους… νοικοκυραίους του μεσαίου χώρου.

Η αναφορά του, προ ημερών, στον κεντρώο Κώστα Καραμανλή το νεότερο και η αντιπαραβολή του με το… ακροδεξιό περιβάλλον του νυν Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αυτή τη σκοπιμότητα είχε. Σενάρια που θέλουν καραμανλικούς να… γλυκοκοιτάνει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Είναι αδιανόητο οποιοσδήποτε να πιστεύει ότι κάποια καραμανλικά στελέχη θα συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο τον κ. Τσίπρα» σημειώνουν συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας ότι, ούτως ή άλλως, ο κ. Καραμανλής είναι πολύ «κομματικός» και αντιτίθεται ακόμη και σε σενάρια διεύρυνσης της ΝΔ προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να έχει θετική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα έρχονται να αναζοπυρώσουν την… εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας εκνευρισμό.

Το Μαξίμου δυσφορεί εμφανώς έναντι των σχετικών σεναρίων [λάθος τους αν ασχολούνται και δίνουν σημασία σε ότι λένε οι παπαγάλοι του ΣΥΡΙΖΑ] καθώς, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο, η Ν.Δ. εμφανίζεται να έχει εσωκομματικό πρόβλημα, το οποίο ωστόσο δεν υπάρχει. Στον αντίποδα, καραμανλικά στελέχη, συχνά με δική τους πρωτοβουλία, «πυροδοτούν» αυτό τον πόλεμο νεύρων έναντι του Μεγάρου Μαξίμου καθώς διαβλέπουν τη σαφή πρόθεση του κ. Σαμαρά, εφόσον επιτύχει ως Πρωθυπουργός, να αναχθεί ο ίδιος σε εγγυητή και, ταυτόχρονα, «χρυσή εφεδρεία» της Νέας Δημοκρατίας και του «αστικού πολιτικού συστήματος», θέση που μέχρι πρότινος επεφύλασσαν οι πολιτικοί του φίλοι μόνον για τον Κώστα Καραμανλή.

Ο πόλεμος αυτός, ωστόσο, έχει και μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρο, αυτή της αριστερής αντιπαράθεσης για το ίδιο ζήτημα. Έτσι, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τους καραμανλικούς, τόσο η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη δένεται στο άρμα Σαμαρά. Είναι ενδεικτικό ότι κάθε φορά που αναδεικνύεται ζήτημα Καραμανλή, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται πιο κριτικά ακόμη και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όταν προ μηνός, ο κ. Γ. Στουρνάρας είχε έρθει σε αντιπαράθεση με το καραμανλικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε δημοσιονομικός εκτροχιασμός τη διετία 2007-2009, στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών τάχθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος σχολιάζοντας πώς «η είδηση δεν είναι ότι ο Στουρνάρας κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή, η είδηση είναι ότι υπάρχουν ακόμη υποστηρικτές της». Και χθες, πάντως, με αφορμή τα νέα δημοσιεύματα για προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – Καραμανλικών, ο κ. Παπαδόπουλος επανήλθε με ένα δηκτικό σχόλιο προς τον Αλέξη Τσίπρα:

Φίλε Αλέξη αν σε πάει ο πολιτικός του άστο για αργότερα μάλλον θα πρέπει να ανησυχείς πολύ…

http://www.matrix24.gr