12 Φεβρουαρίου 2013

Όχι από ΝΔ σε έμμεση προσπάθεια Ρουπακιώτη να αναγνωριστεί η «Τουρκική Ένωση Θράκης»!!!

[Αυτός ο γελοίος τύπος είναι η προσωποποίηση της αριστερής κουτάλας: Διαφωνεί κάθετα με την πολιτική της κυβέρνησης, στοχεύει σε άλλα πράγματα (τα οποία ευτυχώς δεν μπορεί να επιβάλλει γιατί έχουν γνώση οι φύλακες)... αλλά δεν παραιτείται για να μη χάσει την καράκλα!!]

Την απόφασή της να καταψηφίσει δύο άρθρα του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με τη δυνατότητα αναψηλάφησης δίκης ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία.
Πρόκειται για άρθρα με τα οποία δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που πήγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αυτό αποφάσισε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν τήρησε τους όρους περί δίκαιης δίκης να ζητήσει αναψηλάφηση της δίκης του.

Μέχρι σήμερα αυτό δεν ίσχυε και σε πιθανή δικαίωση του διαδίκου η Ελλάδα τιμωρείται με ένα πρόστιμο και η υπόθεση έληγε εκεί. Σημείο κλειδί είναι ότι κατά πολλούς νεοδημοκράτες η ρύθμιση είναι φωτογραφική για την Τουρκική Ένωση Θράκης η αίτηση της οποίας για αναγνώριση στον κατάλογο των ελληνικών σωματείων δικαιώθηκε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια παρά την απόρριψή της από το Άρειο Πάγο. "Έτσι- λένε σήμερα πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία- θα ανοίξει ξανά ο δρόμος να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις για τις οποίες ήδη έχουν αποφανθεί τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας μας".

Πέρα από τη Νέα Δημοκρατία τα επίμαχα άρθρα δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν στο περιθώριο της συνεδρίασης ότι στην ουσία τα δύο άρθρα μετατρέπουν το ΕΔΑΔ σε τέταρτο βαθμό ελληνικού δικαστηρίου ενώ η κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα των ΑΝ.ΕΛ τόνισε ότι «μετατρέπουν τα εθνικά μας Δικαστήρια σε επαρχιακά της ευρωπαϊκής ένωσης».