20 Φεβρουαρίου 2013

ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΟΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥΣ

  Αφήστε ρε γαμότο την τακτική των μικροκομπιναδόρων  και κυβερνήστε με σύνεση και δικαιοσύνη.
   Αφού το βλέπετε ότι ο κόσμος παρόλο τις θυσίες που κάνει σας στηρίζει και κάνει υπομονή,για να μη πέσει στα νύχια των ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ και των ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ.
   Τουλάχιστον δείξτε του λιγάκι σεβασμό και μη τον προκαλείτε.Έχουμε και λέμε λοιπόν.

      -  Κόβετε μισθούς και συντάξεις και το κάνετε και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. Που το έχετε βρει γραμμένο αυτό?
      -  Αφού το κάνετε αναδρομικά γιατί τουλάχιστον δεν επιστρέφετε-συμψηφίσετε την επιστροφή των φόρων που έχουν ΗΔΗ πληρωθεί (φόρος εισοδήματος) αλλά λέτε  ότι θα γίνει στο τέλος του χρόνου ?
      -  Από το 2010 που άρχισαν να εφαρμόζονται οι εισφορές αλληλεγγύης,έχουν γίνει 4-5 μειώσεις στις συντάξεις. Οι εισφορές όμως εξακολουθούν να γίνονται με συντελεστή, των προ του Α μνημονίου ,με αποτέλεσμα να γίνονται πλασματικές υπέρογκες κρατήσεις .
          Οι  ΜΑΓΚΕΣ του Λογιστηρίου του Κράτους το ξέρουν ,αλλά σου λένε κάνε προσφυγή.η,πήγαινε δικαστικά να δικαιωθείς.
       - Σήμερα διαβάζω ότι όσοι είχαν προθεσμιακές καταθέσεις και έληγαν μετά από τις 1 ΙΑΝ 2013  που άλλαξε ο φόρος επί των τόκων από 10% σε 15% επιβαρύνονται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
         Δηλαδή κάποιος που είχε χοντρικά 100000 ευρώ και τα είχε βάλει σε προθεσμιακή κατάθεση από το 2012 ,θα επιβαρυνθεί το επιπλέον 5% και για όλο το 2012 παρότι μπορεί η προθεσμιακή αυτή να έληγε στις 2 ΙΑΝ 2013. Για  ΜΙΑ (1) ημέρα επιβαρύνεται για ένα φόρο που επιβλήθηκε το 2013.
       Πράγματα ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ -ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΙΚΑ - ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ.
       Για να μην αδικώ βέβαια και τους ελεύθερους επαγγελματίες και την υπόθεση της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ.
       Με όλα αυτά που γίνονται το κέρδος είναι μερικά εκατομμύρια παραπάνω για το κράτος,αλλά μια δυσανάλογη δυσαρέσκεια για τον πολίτη, τον οποίο μετά από πολλά χρόνια προσπαθείς να ΓΑΛΟΥΧΗΣΕΙΣ ώστε να είναι συνεπής με την εφορία.
    ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ