25 Φεβρουαρίου 2013

Συνήγορος Βλαστού για πολλά γέλια: "Ο πελάτης μου έχει δικαίωμα στη ζωή"... κι εγώ στην Πόρσε

Την άμεση μεταφορά του Παναγιώτη Βλαστού νοσοκομείο ζήτησε η συνήγορος του Αδαμαντία Αγγελέτου, τονίζοντας ότι ο πελάτης της ενδεχομένως να έχει εσωτερική αιμορραγία ή κάποια άλλη επιπλοκή η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα ιατρεία των φυλακών όπου βρίσκεται, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για αποκλεισμό της από την επικοινωνία με τον πελάτη της.

Την μεταγωγή του σε νοσοκομείο φαίνεται ότι ζητάει ο παρολίγον δραπέτης Παναγιώτης Βλαστός μέσω της συνηγόρου του, με την αιτιολογία ότι κατά την απόπειρα απόδρασης του με ελικόπτερο το απόγευμα της Κυριακής, μπορεί να τραυματίστηκε σοβαρά και να χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.

Παράλληλα, η συνήγορος του κ. Βλαστού συνοδευόμενη από την εξαδέλφη τού Ευαγγελία Βλαστού, κατήγγειλε ότι δεν της έχει επιτραπεί η επικοινωνία και η πρόσβαση στον πελάτη της, τονίζοντας παράλληλα ότι θα κινήσει διαδικασίες για να ερευνηθεί εάν έγινε εκτεταμένη χρήση αστυνομικής βίας στον βαρυποινίτη κατάδικο, δηλώνοντας στον ΣΚΑΙ ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να «προσπαθήσει να ασκήσει τα δικαιώματα του Βλαστού στη ζωή».

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ της Κυριακής, ακυρώθηκε το αίτημα μεταφοράς του Παναγιώτη Βλαστού από το ιατρείο των φυλακών σε νοσοκομείο, όπως αυτό διατυπώθηκε μέσω του συνηγόρου του. Οι Αρχές αντίθετα, ζήτησαν να μεταβούν οι γιατροί του νοσοκομείου στις φυλακές, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρχει και δεύτερο σχέδιο απόδρασης του Βλαστού κατά την διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

iefimerida.gr