13 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας: Εμείς πρώτοι θέσαμε θέμα προσαρμογής του μνημονίου λόγω λάθους της τρόικα

Tο υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Eurogroup τέθηκε θέμα προσαρμογής του μνημονίου, μετά την παραδοχή από το ΔΝΤ περί λανθασμένων δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών.

Σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα για το θέμα ο Αλέξης Τσιπρας (διαβάστε παρακάτω), επισημαίνει:

«Εμείς πρώτοι θέσαμε το θέμα της διόρθωσης του λάθους με έναν μη δημαγωγικό και δημιουργικό τρόπο και ήρθε σήμερα ο κ. Τσίπρας, 24 ώρες μετά, και κομίζει γλαύκα στην Αθήνα».

Από νωρίτερο ρεπορτάζ προέκυπτε ότι o Γιάννης Στουρνάρας έθεσε εμμέσως στους ευρωπαίους ομολόγους του θέμα προσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, πρότεινε να συμπεριληφθεί το λάθος του ΔΝΤ στην παρακολούθηση εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Όπως είπε αν η τρόικα υποχρεώνει σε απολύσεις στο Δημόσιο θα μπορούσε η ελληνική πλευρά να αντιτάξει τη λογιστικοποίηση του λάθους και να υπάρξει συμψηφισμός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ρωτά τον πρωθυπουργό πώς θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή του ΔΝΤ περί λανθασμένων δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών.

Πηγή: http://www.skai.gr