22 Φεβρουαρίου 2013

Διώξεις προ των πυλών για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης προανήγγειλε την άσκηση πειθαρχικών διώξεων στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.

Ανέφερε ότι βρίσκεται στα χέρια του έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης όπου γίνεται λόγος για επίορκους υπαλλήλους και "θα ελεγχθεί η ακρίβεια της έκθεσης και μετά θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εκεί που δεν έχει ασκηθεί ακόμη".

"Όλες οι εξαγγελίες που έχουν γίνει δρομολογούνται", σχολίασε ερωτώμενος για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη στήριξή της στον Αντώνη Μανιτάκη, τονίζοντας πως η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων διασφαλίζει την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και για αυτό πρέπει να στηριχθεί από όλους.

"Η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση και αναβάθμιση των δομών και των λειτουργιών είναι αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το σχέδιο της κινητικότητας του προσωπικού που προωθείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διασφαλίζει την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και για αυτό πρέπει να στηριχθεί από όλους.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να συνοδευτεί με την απομάκρυνση όλων των επίορκων, όσων εισήχθησαν στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά και όσων συστηματικά απέχουν από την εργασία", αναφέρεται χαρακτηριστικά.