08 Φεβρουαρίου 2013

Διακριτικά... αδειάσματα στο υπουργείο Οικονομικών

Mε αφορμή το θέμα των εσόδων και των ακινήτων

Υπάρχει κάποιας μορφής διαφοροποίηση, σε κρίσιμα θέματα, μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου; Όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις, μπορούν να απαντήσουν πως “ναι”. Έστω ανεπαίσθητα, οι αποστάσεις κρατιούνται και κάποια διακριτικά “αδειάσματα” γίνονται. Όπως, για παράδειγμα...
αυτό που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στον υφυπουργό του Γιώργο Μαυραγάνη, την Τετάρτη το μεσημέρι, με αφορμή το θέμα των εσόδων και των ακινήτων. Όταν είπε ότι “για πρώτη φορά έχει ολοκληρωμένη άποψη”, όσοι ήταν παρόντες και ήξεραν, κατάλαβαν.

Ωστόσο, αυτή η μερική έστω αποστασιοποίηση δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Ούτε η έκφραση δυσαρέσκειας. Για παράδειγμα, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να έχει εκδηλώσει μια συγκρατημένη δυσαρέσκεια και για το γεγονός ότι δεν ήταν αυτός που επέλεξε 100% τον μόνιμο Γενικό Γραμματέα Εσόδων, αλλά ουσιαστικά του ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Εννοείται ότι δεν έχει πρόβλημα με το πρόσωπο του κ. Χάρη Θεοχάρη, αλλά θα προτιμούσε να ήταν αυτός που θα είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην τελική επιλογή και όχι απλώς να ...συνεναίσει.


Πηγή:Voria