01 Φεβρουαρίου 2013

Νέα κωλοτούμπα από Τσίπρα εσωτερικού: Θα καταργήσουμε το Μνημόνιο

Ο Τσίπρας … «εσωτερικού» δηλώνει ότι δεν θα βάλει νερό στο κρασί του και θα καταργήσει το Μνημόνιο

Να καθησυχάσει το αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μετά το θόρυβο και την ανησυχία, που προκάλεσαν τα ταξίδια του σε Αμερική και Γερμανία και την αίσθηση ότι έχει αναδιπλωθεί σε πιο ήπιες και μετριοπαθείς θέσεις, ως προς το μνημόνιο.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις του ο κ. Τσίπρας καταβάλει προσπάθειες ώστε να πείσει το εσωτερικό του κόμματος ότι δεν υπάρχει αλλαγή πλεύσης προς το κέντρο. Ανάλογη είναι και η στάση του απέναντι στις αιτιάσεις της αριστερής πτέρυγας, κατά τις παρασκηνιακές διεργασίες για τη διαμόρφωση της εισήγησης προς την κεντρική επιτροπή, που συνεδριάζει το σαββατοκύριακο. Ο κ. Τσίπρας αξιοποιεί προς τούτο και την κρισιμότητα των πολιτικών εξελίξεων, καθώς η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα φουντώνει. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, τουλάχιστον η ηγεσία της αριστερής πτέρυγας δεν θα ρίξει λάδι στη φωτιά και δεν θα επιμείνει στην κατάθεση χωριστού κειμένου, αλλά θα προτείνει τροπολογίες στην εισήγηση της ηγεσίας.

Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο tvxs και τον Στέλιο Κούλογλου, διαμηνύει ότι «δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας, γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για τον τόπο».