25 Φεβρουαρίου 2013

Πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού ο χειριστής του ελικοπτέρου

Εν αποστρατεία αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, χειριστής ελικοπτέρων και με χιλιάδες ώρες πτήσεως στο ενεργητικό του είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου με το οποίο επιχειρήθηκε χθες το απόγευμα να αποδράσει ο Βλαστός από τις φυλακές Τρικάλων.

Πρόκειται για τον Πλωτάρχη ε.α. Κώστα Τσακιρίδη, απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού, και Χειριστή Ειδικής Μονιμότητος, ο οποίος αποστρατεύτηκε από το ΠΝ το 1998 και τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του διευθυντή πτητικών μέσων της εταιρείας Air Lift, με έδρα τον Ασπρόπυργο.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακριβώς αυτή η πολύ μεγάλη του εμπειρία στην πτήση ελικοπτέρων υπό «πολεμικές συνθήκες», είναι αυτή που στη συγκεκριμένη περίπτωση, έσωσε τη ζωή τόσο του ίδιου όσο και των υπολοίπων τριών επιβαινόντων, μια και κατάφερε να προσγειώσει το βληθέν ελικόπτερο στο υπαίθριο πάρκινγκ των φυλακών.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο το είχαν νοικιάσει δύο μέρες νωρίτερα ένας άνδρας και μία γυναίκα και απογειώθηκε χθες το μεσημέρι από το ελικοδρόμιο του Ασπροπύργου με τελικό προορισμό, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, τη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν υλοποιήθηκε φυσικά, αφού υπήρξε η γνωστή… «παρεκτροπή» προς τα Τρίκαλα!