20 Φεβρουαρίου 2013

Τα εύσημα του Κυριάκου στον Στουρνάρα

Πριν από μερικές μέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και… σε δεύτερο χρόνο ο Μάκης Βορίδης είχαν “στριμώξει” τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με την πρόθεσή του να φορολογήσει εκ νέου τα ακίνητα, μια προοπτική που σύμφωνα με τα δυο προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα είχε ακραία αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία, ειδικά στη σημερινή κρίση.

Σήμερα ωστόσο, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89, o Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε το παράδειγμα του Μάκη Βορίδη, και έριξε αισθητά τους τόνους, αποδίδοντας εύσημα στον Υπουργό Οικονομικών.

“Δίνω θετικό πρόσημο στη θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και παραδέχτηκε ότι σχετικά με το φορολογικό, τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης δεν ήταν τα αναμενόμενα, καθώς και ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο ήταν έκτακτης ανάγκης, και θα πρέπει να είναι το τελευταίο αυτής της λογικής. “Θεωρώ εξαιρετικά άδικο να φορολογείται ακίνητο που δεν αποδίδει εισόδημα”, ήταν η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το μείζον θέμα που είχε προκαλέσει και την κόντρα του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

ysterografa.gr