27 Φεβρουαρίου 2013

"Αρένα" η Επιτροπή Διαφάνειας

Για άλλη μια φορά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετατράπηκε σε «αρένα». Αφορμή, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», μια λέξη που χρησιμοποίησε ο πρόεδρός της, Αν. Νεράντζης, με αποδέκτες, τουλάχιστον όπως οι ίδιοι το εισέπραξαν, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έξεστι…», είπε ο κ. Νεράντζης στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε προς το προεδρείο για την στάση της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Έχω τσίπα και δεν δέχομαι να με υβρίζουν», είπε ο κ. Κακλαμάνης, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Δεν σας φαίνεται και παράλληλα χρησιμοποιείτε την ιδιότητά σας για να καταχράστε την διαδικασία και να παίρνετε τον λόγο όποτε θέλετε και να μην σέβεστε κανέναν».

Πάντως το «έξεστι» που χρησιμοποίησε ο άριστος νομομαθής Αν. Νεράντζης, εξελήφθη ως παραπομπή στο γνωστό «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» («είναι φυσικό για τους Κλαζομενίους να ασχημονούν») και ως εκ τούτου προκάλεσε τον θυμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα.

Ο κ. Νεράντζης επέρριψε την αντίδραση αυτή στην αγραμματοσύνη ορισμένων, όπως είπε, εξαγριώνοντας την κυρία Κωνσταντοπούλου που του είπε: «Τα περί αγραμματοσύνης να τα απευθύνετε σε εκείνους που διαλέγεστε στο επίπεδό σας. Το έργο των οδόντων σας ας συγκρατήσει τον λόγο σας».

Πηγή: Βηματοδότης