07 Φεβρουαρίου 2013

Άλλαξε χθες όσα κατέθεσε προχθές ο συνεργάτης του ΠΑΠ

Να μαζέψει την προηγούμενη κατάθεσή του στην προανακριτική που διερευνά την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προσπάθησε στη νέα του κατάθεση στην ίδια επιτροπή το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελόπουλος ο οποίος στην κατάθεση του την Τρίτη υποστήριξε πως το CD που έφθασε από τη Γαλλία περιείχε ένα αρχείο excel, την Τετάρτη και όταν του έδειξαν το νέο CD με τη λίστα που έφθασε πρόσφατα στα χέρια των ελληνικών αρχών και το οποίο σύμφωνα με τον Θεόδωρο Φλωράτο περιέχει πέντε αρχεία (δύο excel, δύο pdf και ένα word), υποστήριξε πως πιθανότατα να είναι το ίδιο CD και ότι δεν μπορεί να θυμάται ακριβώς καθώς έχουν περάσει δύο χρόνια.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές μέλη της προανακριτικής, μετά την κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου, εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τις ικανότητές του να επεξεργασθεί το CD καθώς ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν μπόρεσε να απαντήσει σε εξειδικευμένες ερωτήσεις για τους υπολογιστές που του έθεσε κατά κύριο λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, που όπως λένε, είναι γνώστης του αντικειμένου.

Ενα άλλο γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες γύρω από την επάρκεια του Γιώργου Αγγελόπουλου να διαχειρισθεί το CD με τη λίστα Λαγκάρντ είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζει γαλλικά. Σημειώνεται ότι το πολύκροτο CD είναι γραμμένο εξ' ολοκλήρου στα γαλλικά: τόσο τα αρχεία τύπου .xls όσο και τα υπόλοιπα (.pdf και .doc) που περιείχαν τις οδηγίες.

iefimerida.gr