04 Φεβρουαρίου 2013

Αποκλειστικό: τα στρατόπεδα των μονομάχων στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ!

Ποιο το φαβορί; Η περίεργη συμμαχία Βορίδη –  Άρη Σπηλιωτόπουλου!

Δεν προβλέπετε κατ αρχήν να ζήσουμε την ένταση της κόντρας μεταξύ Χατζή και Παπαμιμίκου που είχαμε δει στις προηγούμενες εκλογές.
Με τίποτα
σε λέω!

Πρώτον επειδή από την αρχή υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί – ο Σάκης Ιωαννίδης- που έχει την στήριξη του 80% των δυνάμεων της ΔΑΠ και πάνω από το 70% της επαρχίας!

Άρα θα έχουμε εκλογή κατευθείαν με την …πρώτη!

Το δεύτερο στοιχείο είναι, η απεριόριστη εμπιστοσύνη που δείχνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, προς τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αντρέα Παπαμιμίκο.

Από μόνο του αυτό το γεγονός λέει πολλά γι αυτούς που ξέρουν τα της ΟΝΝΕΔ.

Στον αντίποδα, έχουμε την περίεργη ιδεολογική συμμαχία μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Άρη Σπηλιωτόπουλου!

Ο Μάκης Βορίδης θέλει να βάλει πόδι στην οργάνωση της νεολαίας και το επιχειρεί με μια όχι και τόσο συμβατή ιδεολογική προσέγγιση με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος όμως έχει χάσει τα παλιά καλά του στελέχη στη νεολαία και δεν είναι ο Άρης των παλαιότερων ετών.

Στην παρέα των δύο, φαίνεται να προστίθεται και ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος δείχνει να απομακρύνεται από τον Αντρέα Παπαμιμίκο, κατακρίνοντάς τον επειδή πολλοί νεολαίοι βοήθησαν στις βουλευτικές εκλογές την Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Αντρέα Ψυχάρη και τον Βασίλη Κικίλια και όχι τον ίδιο!

Αυτοί οι τρεις αποτελούν τον πυρήνα της δεύτερης υποψηφιότητας, του Αντρέα Τσώκου.

Υπάρχει και μια τρίτη υποψηφιότητα από την Θεσσαλονίκη – του Στράτου Γρομπανόπουλου- που όμως φαίνεται να μην έχει καμία ιδιαίτερη τύχη, λόγω κυρίως του τοπικού χαρακτήρα της και την ελάχιστη επιρροή της στα ΑΕΙ...

Έτσι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ακούει στο όνομα Σάκης Ιωαννίδης.

Ο πόντιος με καταγωγή από τη Δράμα, που έχει περάσει από τα πιο νευραλγικά πόστα της ΟΝΝΕΔ, είναι εκείνος που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις των στελεχών της νεολαίας αλλά και του κόμματος.