06 Φεβρουαρίου 2013

Παράκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ: Κατασκοπικό θρίλερ τα μεσάνυχτα στην Βουλή - Όλα όσα έγιναν με το CD της λίστας Λαγκάρντ

Σε μεταμεσονύκτιο θρίλερ με διαφορετικά αρχεία, χαμένα κλειδιά, υπογεγραμμένους φακέλους και θησαυροφυλάκια εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ρώτησε...
τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, υπεύθυνο για θέματα πληροφορικής του κ.Παπακωνσταντινου ο οποίος ειχε αναλάβει να επεξεργαστεί το αρχικό CD και να υπολογίσει το συνολικό ποσό των 2.062 καταθέσεων καθώς και τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά, ποιο ήταν το περιεχόμενο του αρχικού CD. Ο κ Αγγελόπουλος απάντησε ότι περιείχε ενα σκόρπιο αρχείο σε μορφή Excel. Ομως ο κ. Φλωράτος, κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, είχε πει πως το αρχείο που παρέλαβε εκείνος από τους Γάλλους πριν λίγες εβδομάδες είχε 4 αρχεία, δυο σε μορφή PDF και δυο σε μορφή Excel.

Στην επιτροπή σήμανε συναγερμός.

Τα περισσότερα μέλη της ζήτησαν να έρθει το CD που υπάρχει στο θησαυροφυλάκιο της Βουλής και το οποίο έχουν στείλει οι οικονομικοί εισαγγελείς προκειμένου να το δει ο κ.Αγγελοπουλος και να διαπιστωθεί αν έχει την ίδια μορφή με αυτό που επεξεργάστηκε ο ίδιος και το οποίο που έδωσε ο Γιωργος Παπακωσταντίνου.

Και τότε ξεκίνησα τα ευτράπελα.

Στην αρχή δεν βρίσκονταν τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου. Όταν τα κλειδιά βρέθηκαν και ο φάκελος με το CD πήγε στην επιτροπή άρχισαν οι διαφορετικές απόψεις για το αν θα έπρεπε η προβολή να γινόταν εκείνη την ώρα ή το πρωί της Τετάρτης.

Μετά από εντάσεις και αφού ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απείλησε οτι θα φύγει από προεδρεύων, καθώς ο κ. Μαρκογιαννακης ειχε ήδη αποχωρήσει με άλλα δυο μέλη της ΝΔ αποφασίστηκε η προβολή του CD να γίνει σήμερα το πρωί στις 11.

Όμως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ζήτησαν για λόγους ασφαλείας να υπογράψουν τον φάκελο με το CD όλοι οι βουλευτές της επιτροπής, στη συνέχεια αυτός ο φάκελος να μπει σε άλλον φάκελο πάλι υπογεγραμμένο απ´ όλους τους βουλευτές , ο φάκελος να μπει στο χρηματοκιβώτιο της Βουλής και τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου να μπουν σε άλλο φάκελο υπογεγραμμένο πάλι απ´ όλους τους βουλευτές και μετά να παραδοθεί στον φρούραρχο της Βουλής .

Ο λόγος για όλη αυτή την κατασκοπική διαδικασία ήταν μήπως κάποιος τη νύχτα αλλοιώσει το CD που θα βρίσκονταν στο χρηματοκιβώτιο του κοινοβουλίου.

Πάντως μετά απ´ όλη αυτή τη διαδικασία, που ο κ.Βαρβιτσιώτης τη χαρακτήρισε προσβλητική για τη λειτουργία της Βουλής, σήμερα το πρωί στις 11 ο κ.Αγγελόπουλος θα προσέλθει ξανά στην Επιτροπή προκειμένου να δει σε λάπτοπ το CD και να απαντήσει στο ερώτημα εάν είναι το ίδιο με αυτό που του παρέδωσε για επεξεργασία ο Γιώργος Παπακωνσταντινου.

Αν υπάρχει διαφορά στα δύο CD τότε προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα: Είναι το CD που μας παρέδωσαν οι Γάλλοι το ίδιο με αυτό που πήρε ο κ.Παπακωνσταντίνου αρχικά από τις γαλλικές αρχές; Μήπως το CD που παρέδωσε ο κ. Παπακωσταντίνου για επεξεργασία είναι αντίγραφο αλλού CD και αν ναι ποιος έκανε την αντιγραφή και πιθανόν και την αλλοίωση του.

iefimerida.gr