01 Φεβρουαρίου 2013

Καταζητούμενοι τρομοκράτες (δηλ. βαλτοί του Σαμαρά) 2 από τους συλληφθέντες της σημερινής ληστείας της ΑΤΕ στην Kοζάνη

Απολύτως πεπεισμένα εμφανίζονται κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η διπλή ληστεία το πρωί της Παρασκευής στον Βελβεντό Κοζάνης αποτελεί χτύπημα τρομοκρατικής οργάνωσης που όπως και άλλες φορές στο παρελθόν επιχείρησαν με ληστείες να χρηματοδοτήσουν τη δράση τους.

Από τους δέκα βαριά οπλισμένους δράστες έχουν συλληφθεί ήδη οι τέσσερις, άνδρες Ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 25 έως 30 ετών οι οποίοι αρνούνται προς το παρόν κατηγορηματικά να συνεργαστούν με τις αρχές και να δηλώσουν το παραμικρό.

Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα ως καταζητούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής οι οποίοι έχουν κληθεί και έχουν αναλάβει κατ' αποκλειστικότητα τις έρευνες για την υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι ο τρόπος της δράσης τους και ο οπλισμός τους δημιουργεί τη βεβαιότητα η ομάδα των τρομοκρατών επέλεξε για λόγους «ασφαλείας» να χτυπήσει περιφερειακά όπως άλλωστε έχει γίνει στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν με ληστείες στην Εύβοια, την Πάρο και άλλες περιοχές της χώρας.

Το χτύπημα και η καταδίωξη

Οι ένοπλοι κρατώντας καλάσνικοφ εισέβαλαν, αφού έσπασαν τα τζάμια με βαριοπούλα, στην τράπεζα και στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο του Βελβενδού. Στην περιοχή έφτασαν με δύο αυτοκίνητα. Πήγαν πρώτα στο Ταχυδρομείο και στη συνέχεια η δεύτερη ομάδα χτύπησε στο υποκατάστημα της Αγροτικής που βρίσκεται 100 μέτρα πιο κάτω.

Αφού άρπαξαν 200.000 ευρώ από την αγροτική τράπεζα και 5.000 ευρώ από το Ταμιευτήριο μπήκαν στα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση το Μετόχι.

Οι βαριά οπλισμένοι κακοποιοί που φορούσαν κουκούλες έδειξαν ασυνήθιστη ψυχραιμία, καθώς περίμεναν 15΄λεπτά για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της Αγροτικής Τράπεζας που είχε χρονοκαθυστέρηση!

Οπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση και ξεκίνησε άγρια καταδίωξη με αποτέλεσμα να συλληφθούν και ήδη έχει συλλάβει τέσσερις από τους δράστες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ύποπτους στην περιοχή της Βέροιας και τους συνέλαβαν, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Αμέσως κλήθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αφού ο οπλισμός έδειχνε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ένας ακόμη άνδρας στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ένα κλεμμένο ασθενοφόρο, όχημα με το οποίο θα διέφευγαν οι κακοποιοί.

iefimerida.gr