02 Φεβρουαρίου 2013

"Επίδειξη δύναμης" έκανε η Χρυσή Αυγη (VIDEO)

Με μια συγκέντρωση που ξεπερνούσε ακόμα και τις προσοδοκίες των ίδιων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η καθιερωμένη επέτειος της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, που ήταν η πρώτη με το εθνικιστικό κόμμα να είναι στη Βουλή.Εμβάτηρια, ελληνικές σημαίες και λάβαρα με μαιάνδρους ήταν το σκηνικό που είχε στηθεί από νωρίς. Πανηγυρική και αρχηγική ήταν η είσοδος του Ν.Μιχαλολιάκου, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε πως η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει.

Εντύπωση έκανε και το τραγούδι "Πότε θα κάνει ξαστεριά" του Ξυλούρη, που ακούστηκε. Τα στρατιωτικά παραγγέλματα και οι "προσοχές" γίνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θυμίζοντας πιο πολύ στρατό, παρά πολιτικό κόμμα.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία που ακολούθησε ήταν "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή", "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί", το γνωστό σύνθημα για την Βουλή, το "δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή", αλλά και συνθήματα εναντίον των γειτονικών κρατών. (Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία).

Η συγκεκριμένη πάντως εκδήλωση, έχει προκαλέσει ήδη έντονο προβληματισμό, καθώς επρόκειτο για μια επίδειξη δύναμης του κόμματος.

Δύο βίντεο:







parapolitika.gr