04 Μαρτίου 2013

Η ΕΥΔΑΠ μηνύει δήμαρχο που ενώ της χρωστάει 14,5 εκατ., της ζητάει ισόποσο τέλος διέλευσης αγωγού

Μια απίστευτη υπόθεση αποκαλύπτεται μετά την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να μηνύσει τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κερατσινίου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζεται στη μήνυση, η ΕΥΔΑΠ αναγκάστηκε να την καταθέσει ως απάντηση στην αυθαίρετη, προκλητική και παράνομη ενέργεια του Δήμου να επιβάλλει στην εταιρεία ετήσια τέλη διέλευσης αγωγού, ύψους 14.064.300 ευρώ προκειμένου έτσι να συμψηφίσει τις μακροχρόνιες οφειλές του προς την ΕΥΔΑΠ.


Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «η ΕΥΔΑΠ στηρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και την προσπάθεια νοικοκυρέματος, που οι περισσότεροι Δήμαρχοι καταβάλλουν.

Είναι όμως αποφασισμένη να λάβει όλα τα νόμιμα και πρόσφορα μέτρα έναντι όσων, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας που τους δόθηκε, αρνούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, όπως (με μεγάλη δυσκολία) κάνει κάθε συνετός και νοικοκύρης πολίτης.

Τα συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου (4,5 εκατομμυρίων υδρευομένων κατοίκων του λεκανοπεδίου) και η Εταιρεία μας είναι υποχρεωμένη και αποφασισμένη να τα διασφαλίσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι πολίτες να πληρώσουν από το υστέρημα τους, όλον αυτόν τον ακραίο παραλογισμό και τη λεηλασία, που προσπαθούν να της επιβάλλουν.»