06 Μαρτίου 2013

Έλεος ρεεεε! Δεν θέλουν να διώξουν ούτε τα 6-7.000 λαμόγια!

Προσπάθειες να πειστεί η τρόικα και να περιορίσει τις πιέσεις της όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο καταβάλλει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες. Κυβερνητικές πηγές θεωρούν πως οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν θα επιμείνουν στην ανάγκη υλοποίησης της δέσμευσης που προκύπτει από το μνημόνιο για την απομάκρυνση 25 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους αν τελικά παρουσιαστεί μια ουσιαστική και ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση.


Στο οικονομικό επιτελείο μάλιστα εκτιμούν πως το πρόγραμμα της κινητικότητας που έχει παρουσιάσει ο κ. Μανιτάκης σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων μπορεί να γίνει τελικά αποδεκτό. Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν πως οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν φαίνεται να επιμένουν στον αριθμό 25 χιλιάδες και πως θα δεχόντουσαν όπως όλα δείχνουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα οδηγούσε στην έξοδο επίορκους αλλά και υπαλλήλους οι οποίοι έχουν καταθέσει πλαστά χαρτιά για να μπουν στο δημόσιο.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν πως αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να πλησιάσει ακόμα και τις 6 χιλιάδες. Σε κάθε περίπτωση πάντως αναγνωρίζουν πως αυτή η διαδικασία θα πάρει χρόνο. Στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που θα έχει κυρίως στην κυβερνητική σταθερότητα το ενδεχόμενο οι τροικανοί να επιμείνουν στη θέση τους καθώς ο Φώτης Κουβέλης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως θα ήταν αντίθετος σε κάτι τέτοιο.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο μείωσης το κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν σε κάθε τόνο πως δεν έχει τεθεί και δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο θέμα.

ysterografa.gr