31 Μαρτίου 2013

Τι δεν καταλαβαίνεις; Όχι στο ευρώ, λέει η αλλοπρόσαλλη πλειοψηφία του Σύριζα‏ που έχει ξεχάσει τις υποτιμήσεις δηλ. τα κουρέματα του 80

[Αυτό που δεν μας λένε είναι ποιος θα τους δανείζει για να μπορούν να κάνουν ότι τη δεκαετία του 80 και του 90 την οποία μας φέρνουν σαν πρότυπο... γιατί τότε εκτός από τα άπειρα δανεικά είχαμε και υποτιμήσεις ανάλογες του κουρέματος... Όσοι είναι μικροί να τους ενημερώσουμε ότι ξύπναγες Σάββατο και άκουγες 15% υποτίμηση (φώτο από ΠΟΝΤΙΚΙ 18.10.1985 3 μέρες μετά τη υποτίμηση 15% από τον ΥΠΟΙΚ Κ. Σημίτη) δηλ. 15% κούρεμα καταθέσεων... και τις εκπλήξεις δεν τις έκανε ο Σόιμπλε αλλά ο Παπανδρέου]

Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο, το αντιευρωπαϊκό ρεύμα έχει αγγίξει, πλέον, το 30% ενώ μέσα στον Σύριζα έχει απογειωθεί στο 48%.

Υπέρ του ευρώ παραμένει, βέβαια, η μεγάλη πλειοψηφία (63,5%), αλλά το ποσοστό αυτό έχει υποχωρήσει πάνω από 10 μονάδες τον τελευταίο χρόνο. Στον Σύριζα, μάλιστα, έχει περιοριστεί στο 41,6%.

Το εύρημα της εταιρείας Μarc για το Έθνος είναι πολύ σημαντικό, καθώς συμπίπτει χρονικά με τη στροφή προς τον «ευρωσκεπτικισμό» που επιχειρεί ο Σύριζα. Ήδη ο εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε «όχι πάσει θυσία στο ευρώ, όχι πάσει θυσία σε μια Ένωση που μπορεί να φτάσει την ανεργία στο 40%».

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι υπάρχουν όλο και περισσότερα ανοιχτά αυτιά για να ακούσουν τη θέση αυτή.