01 Μαρτίου 2013

Ταυτοποιήθηκε το 85% της λίστας Λαγκάρντ

«Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ ξεκίνησε από το ΣΔΟΕ κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Για 1681 Φυσικά Πρόσωπα και άλλα 40 Νομικά Πρόσωπα έχει ολοκληρωθεί η φορολογική ταυτοποίηση και το επόμενο στάδιο είναι το άνοιγμα των λογαριασμών και η διασταύρωση στοιχείων για να διαπιστωθεί αν είναι φορολογικά εντάξει» υποστήριξε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.


«Παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου με ειδοποιήσεις σε φορολογούμενους προκειμένου να παράσχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά» σημείωσε ο υφυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Εμβρόντητοι μαθαίνουμε ότι ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου το δημόσιο να αποκομίσει έσοδα δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Απόλυτη αφασία. Απόλυτη απραξία, αν και η λίστα έχει παραληφθεί εδώ και τρία χρόνια», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που απηύθυνε την σχετική ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών. «Ακόμη και το ΔΝΤ σας καταγγέλλει για απόλυτη απραξία στην πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θέλει τελικά να ρίξει στα μαλακά όσους εμπλέκονται στην απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ.

Στην επισήμανση του βουλευτή ότι «η κυβέρνηση κάνει μια τρύπα στο νερό αφού δεν διαθέτει ούτε τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων για την ενίσχυση του ελέγχου», ο υφυπουργός Οικονομικών είπε «τα περί συγκαλύψεως δεν αφορούν την παρούσα κυβέρνηση». Είπε επίσης ότι η συγκεκριμένη λίστα όχι μόνο δεν έχει αφεθεί αλλά έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες που προχωράνε πολύ γρήγορα. Βεβαίως υπάρχουν ελλείψεις στον φοροελεγκτικό μηχανισμό, όπως παραδέχθηκε, είπε όμως ότι δρομολογείται η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Πάντως η διαδικασία του ελέγχου δεν είναι απλή, είπε ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε ότι έχει γίνει ταυτοποίηση στο 85% και προχωρούν συγκεκριμένες ελεγκτικές ενέργειες.

matrix24.gr