31 Μαρτίου 2013

Aυτή είναι η αλεξίσφαιρη κουβέρτα της Αστυνομίας με την οποία θα τύλιγαν την Μέρκελ [εικόνα]

Μια αλεξίσφαιρη «κουβέρτα» της ΕΛ.ΑΣ. ήταν έτοιμη να τυλίξει την καγκελάριο Μέρκελ κατά την επίσκεψή της τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα.

Η κουβέρτα αποκτήθηκε εν όψει της κρίσιμης επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα. Οπως γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Βήμα ο φόβος των αστυνομικών για επίθεση στην καγκελάριο οδήγησε την αρμόδια Διεύθυνση Επισήμων να προμηθευθεί λίγες εβδομάδες προτού φτάσει στην Αθήνα η γερμανίδα καγκελάριος ένα σύστημα που μοιάζει σαν κουβέρτα και λειτουργεί σαν παραβάν με το οποίο περιβάλλεται αμέσως ο στόχος μόλις ακουσθεί πυροβολισμός ή αντιληφθεί κάποιος ότι εκδηλώνεται κάθε είδους ένοπλη επίθεση.

Η «VIP Blanket» («Κουβέρτα για προστασία επισήμων» είναι η ονομασία της) έχει βάρος περίπου 4,7 κιλών και οι συνοδοί ασφαλείας τη μεταφέρουν σε έναν χαρτοφύλακα που αμέσως ανοίγει και αναπτύσσεται στο περίβλημα ασφαλείας. Έτσι κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η μικρή αυτή βαλίτσα δεν μεταφέρει έγγραφα του πολιτικού προσώπου αλλά ένα προστατευτικό φράγμα. Κοστολογείται προς 2.000 ευρώ και υπολογίζεται ότι μπορεί να προσφέρει προστασία από βαρύ οπλισμό και σφαίρες από Καλάσνικοφ.



iefimerida.gr