04 Μαρτίου 2013

Barilla Hellas: Ψεύδονται όσοι λένε ότι ζητήσαμε μειώσεις μισθών

[Το γράψαμε από χθες: Μια παπαριά που πέταξε ΈΝΑΣ εμφανίστηκε σαν απαίτηση ΟΛΩΝ για να καταλήξουν οι δημοσιοκάφροι στο συμπέρασμα ότι θα μειωθεί στα 300 ευρώ ο κατώτατος μισθός]

«Ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν, αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Barilla Hellas, αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα περί πιέσεων από πολυεθνικές για νέα μείωση του κατώτατου μισθού.


Η Barilla Hellas διαψεύδει όσα αφορούν την εταιρία και αποδίδονται στον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Σπηλιόπουλο, ενώ όπως σημειώνει διαφωνεί επισήμως με κάθε πρόταση ή ενέργεια που αφορά τη μείωση μισθών, τόσο διότι ως μέτρο το θεωρεί αναποτελεσματικό για την ενίσχυση της ανάπτυξης, όσο και διότι αποτελεί κίνηση που λειτουργεί ανασταλτικά στη διασφάλιση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα συνολικά.

Η Barilla Hellas, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γ. Σπηλιόπουλος, προσωπικά, έχουν επανειλημμένως εκφραστεί με σαφήνεια πάνω στο θέμα τονίζοντας πως ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη είναι η υψηλή φορολογία και το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, και όχι το μισθολογικό κόστος.

Έμπρακτη απόδειξη είναι το γεγονός ότι η Barilla Ελλάς δεν έχει προβεί σε μειώσεις μισθών, λειτουργεί με τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις και προγραμματίζει επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ που στόχο έχουν την ενίσχυση της δραστηριότητάς της και τη διασφάλιση των σχέσεων εργασίας και συνεργασίας που έχει με περισσότερους από 200 εργαζόμενους και χιλιάδες Έλληνες παραγωγούς σιταριού.

http://www.dealnews.gr/epixeiriseis/item/65531