08 Μαρτίου 2013

Σκοπούλη: Τρία χρόνια άδεια τοκετού μόνο για τις γυναίκες του δημοσίου... οι άλλες τον πούλο

Να μπορούν οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι να λαμβάνουν άδεια για τρία χρόνια, μετά τον τοκετό, αλλά και να προμηθεύονται με κάρτα στη μισή τιμή ελληνικά προϊόντα, προτείνει η υφυπουργός Υγείας.


Όλα τα παραπάνω ελέγχθησαν σε ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Συμμετείχαν από σχεδόν όλα τα κόμματα, ώστε να μιλήσουν με αφορμή την 156η επέτειο της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μοναδική εξαίρεση η Χρυσή Αυγή.

Κοινή διαπίστωση όσων πήραν τον λόγο ήταν ότι σήμερα οι γυναίκες είναι η μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού που πλήττεται από την ανεργία, τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στην ίση αντιμετώπιση των δύο φύλων, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου σημείωσε ότι "την ώρα που ο ΟΗΕ προτρέπει την Ελλάδα να ενδυναμώσει την Γενική Γραμματεία Ισότητας, το αρμόδιο υπουργείο την μετατρέπει σε απλή διεύθυνση".

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι "οι κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων αμφισβητούνται κι η ανεργία στις γυναίκες σαρώνει, με ποσοστά που ανέρχονται στο 63% σε ότι αφορά στις μερικά απασχολούμενες".

"Στον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας που καταφέρνει να ανταποκρίνεται με επιτυχία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει", αναφέρθηκε η Έλενα Κοντουρά από τους ΑΝΕΛ, ενώ η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου επισήμανε την ανάγκη οι γυναίκες να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για να μπορέσουν να παλέψουν ενωμένες κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

Παραφωνία η Χρυσή Αυγή, από την οποία μίλησε ο Χρήστος Παππάς και επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, ενώ τάχθηκε και κατά των αμβλώσεων, χαρακτηρίζοντας τες "ύβρη και φόνο".

"Η μητρότητα αποτελεί και την κοινωνική θητεία της", υπογράμμισε στην παρέμβασή της η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Κατερίνα Παπακώστα.