31 Μαρτίου 2013

Τι αποκάλυψε για το κούρεμα ο Αναστασιάδης;

Αποκαλύψεις για το θρίλερ στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου, όταν αποφασίστηκε το "κούρεμα καταθέσεων", κάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Σημαντικές αποκαλύψεις για το θρίλερ, που εκτυλίχθηκε στο Eurogroup τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου, όταν αποφασίστηκε το "κούρεμα καταθέσεων", κάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ».

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρει ότι ... στις 3 .45 πμ και αφού είχαν προηγηθεί πολύωρες συζητήσεις, κατά τις οποίες είχε παραθέσει τις θέσεις του, σηκώθηκε να φύγει λέγοντας ''εφόσον πτωχεύετε τη χώρα μου, δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω''.Τότε, πρόσθεσε, ο Γιορκ 'Ασμουσεν, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, είπε πως θα τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και να τον ενημερώσει σχετικά.

Ταυτόχρονα τον απείλησε ότι θα τερματισθεί η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε στους συνομιλητές του ότι δεν μπορεί να ελέγξει την Κυπριακή Βουλή και ότι η πρόταση θα απορριφθεί.

Αποκάλυψε ακόμα ότι, προτού μεταβεί στο Eurogroup, είχε μιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμποϊ και την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε την θέση ότι πρέπει να υπάρξει επιμερισμός των βαρών και έδειξε να συμφωνεί με την μη επιβολή «κουρέματος».