08 Μαρτίου 2013

Ο Κασιδιάρης και ο... ξεχασμένος Πακιστανός


«Ωχ! Αυτόν τον ξεχάσαμε...». Η μεγαλόφωνη παρατήρηση από έδρας του προέδρου του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου χθες δικάστηκε και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης από την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ληστεία, έκανε τα βλέμματα όλων να στραφούν προς την πλευρά του... ξεχασμένου κατηγορούμενου από άλλη υπόθεση.

Και τότε διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για έναν Πακιστανό, ο οποίος είχε συλληφθεί για υπόθεση ληστείας και περίμενε τη σειρά του να δικαστεί φρουρούμενος στο εδώλιο του κατηγορούμενου, σε ένα ακροατήριο κατάμεστο από μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν από νωρίς το πρωί φτάσει στον 4ο όροφο του Εφετείου να συμπαρασταθούν στον Ηλία Κασιδιάρη.

ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ. 


Η εικόνα των δύο κατηγορουμένων, που τους χώριζαν μόλις λίγα μέτρα, δημιούργησε αναπόφευκτους συνειρμούς, με δεδομένο και το πρόσφατο βίντεο με τα ρατσιστικά σχόλια υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ετσι, άθελά τους, όσοι είχαν φτάσει στο δικαστήριο να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη της δίκης Κασιδιάρη έγιναν θεατές και της άλλης δίκης. Δεν έλειψαν μάλιστα τα σχόλια, όταν άκουσαν ότι ο δικαστής που τον καταδίκασε σε 6 χρόνια κάθειρξη του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου... το οποίο δεν αναγνωρίστηκε στον Παπαγεωργόπουλο.

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, πάντως, για τον οποίο είχε συγκεντρωθεί το πλήθος και οι δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, απολογούμενος καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε από άγνωστους δράστες το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου 2007 στην Πανεπιστημιούπολη ο τότε μεταπτυχιακός φοιτητής Κώστας Διαλυνάς. Σύμφωνα με την κατηγορία, οι δράστες φέρονται να είχαν χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος την περίοδο εκείνη εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία ως ιατρικός επισκέπτης.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής υπερασπιζόμενος τον εαυτό του επικαλέστηκε ως άλλοθι την παρουσία του στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, όπου είχε προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρούς, το οποίο επιβεβαιώθηκε από μάρτυρες που ενόρκως εξετάστηκαν στο δικαστήριο.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί η κατάθεση του θύματος, που περιέγραψε με λεπτομέρειες την αναίτια επίθεση που δέχθηκε, όπως και η κατάθεση της καθηγήτριας Πανεπιστημίου Μαίρης Βαβαγιάννη, η οποία από τη πρώτη στιγμή είχε αποτυπώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε ο Ηλ. Κασιδιάρης.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρώτος εισηγήθηκε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κρίνοντας ότι είχε ανακρίβειες η εξέταση της μάρτυρος και ότι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν συνάδουν με τη σφοδρότητα της καταγγελλόμενης επίθεσης.
Μόλις ο πρόεδρος ανακοίνωσε την αθωωτική απόφασή του το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Και τότε κάποιοι υψώνοντας τα χέρια τους έδωσαν το σήμα να σταματήσουν - και όλοι υπάκουσαν. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, βγαίνοντας ο Ηλ. Κασιδιάρης από τη δικαστική αίθουσα, οι ομοϊδεάτες του τον υποδέχθηκαν με το γνωστό σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», που ηχούσε στον διάδρομο του Εφετείου.

Σόου στις κάμερες

Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο ο Ηλ. Κασιδιάρης, πάντα σε κλοιό μελών της Χρυσής Αυγής, άδραξε την ευκαιρία και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης, που όπως ισχυρίσθηκε τον παρουσίαζαν ως «ληστή, μαχαιροβγάλτη και εγκληματία». «Εγώ έλεγα από την αρχή ότι είμαι αθώος και σήμερα (σ.σ.: χθες) το είπε η Δικαιοσύνη. Τρίβω στα μούτρα σας την απόφαση, σε εσάς, στα αφεντικά σας, στους εργολάβους, τους καναλάρχες και τους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους που πολύ θα ήθελαν να πάω φυλακή και η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο. Ομως είμαστε εδώ πανίσχυροι και σε λίγο καιρό κυρίαρχοι».