23 Μαρτίου 2013

Οι ¨ΗΡΩΕΣ¨ τελείωσαν τη Κύπρο


Ότι κι αν γίνει πλέον, η Κύπρος έχει τελειώσει οικονομικά. Οι ¨ήρωες΄ την έβαλαν σε μια περιπέτεια από την οποία δεν μπορεί πλέον να βγεί ότι κι αν αποφασίσει τις επόμενες ώρες ακόμα κι αν αυτή τη φορά υπερψηφίσει το αρχικό σχέδιο. Η εμπιστοσύνη του διεθνούς κεφαλαίου νόμιμου ή παράνομου έχει πλέον χαθεί, και μια χώρα που στηρίζεται κατά 70% στον τομέα των τραπεζικων υπηρεσιών κατέρρευσε πλήρως.
Οι ¨ηρωες¨ τώρα πρέπει να απολογηθούν στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό που είναι πλέον αναγκασμένος να γυρίσει σε οικονομικές συνθήκες των 10ετιών ΄50 και ΄60. Δύο είναι τα βασικά παραδείγματα που.... μπορεί να εξάγει σήμερα ο Ελληνας πολίτης από το τραγικό παράδειγμα της Κύπρου:

Πρώτον τι θα είχε συμβεί και στην Ελλάδα άν κάποιοι από το 2010 ως σήμερα υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος και τα ποσοστά των κομμάτων τους και έβαζαν πάνω από τη χώρα και τους πολίτες της το κομματικό και το προσωπικό τους συμφέρον παίζοντας το κι αυτοί ¨ΗΡΩΕΣ¨ .
Δεύτερον τι θα είχε συμβεί όχι αν ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αλλά αν επιδιώκονταν η εφαρμογή κατ΄ ελάχιστον αυτών που επαγγέλονταν ( μονομερής καταγγελία του μνημονίου κλπ ) . Το τραγικό παράδειγμα της Κύπρου, ας γίνει μάθημα σε όλους μας ότι το ψέμα η ανέξοδη καταγγελία και ο λαίκισμός, μπορεί να ηχούν καλά στ΄ αυτά και να καλύπτον το άχτι μας, όμως έχουν όχι μόνο κοντά ποδάρια αλλά είναι παράλληλα ότι πιο επικίνδυνο για τους πολίτες .

naxios.blogspot.gr